دوره 32، شماره 209 - ( خرداد 1401 )                   جلد 32 شماره 209 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kazemi A, Kerendi H, Khajehpour Z. Effect of Spinal Nerve Ligation after Endurance Training on the Gene Expression of MST1 and MAFbx in Plantaris Muscle of Male Wistar Rats. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 32 (209) :1-12
کاظمی عبدالرضا، کرندی هادی، خواجه پور زهره. اثر لیگاسیون عصب نخاعی پس از تمرینات استقامتی بر بیان ژن‌های MST1 و MAFbx عضله پلانتاریس موش‌های صحرایی نر نژاد ویستار. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (209) :1-12

سابقه و هدف: با توجه به کاهش توده عضلانی در شرایط بیباری مکانیکی و نقش ژن‌های MST1 و MAFbx در برخی از مدل‌های آتروفی عضلانی، در پژوهش حاضر اثر کاهش فعالیت بدنی به شکل لیگاسیون عصب نخاعی پس از یک دوره تمرین استقامتی بر بیان این ژنها در عضله پلانتاریس موشهای صحرایی نر نژاد ویستار بررسی شد.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی تعداد 16 سر موش صحرایی به روش تصادفی ساده به دو گروه مساوی تقسیم شدند: 1) گروه کنترل- لیگاسیون عصبی و 2) گروه تمرین استقامتی- لیگاسیون عصبی. مدت برنامه تمرینی، شش هفته و هر هفته چهار جلسه و با شدت متوسط (70-60 درصد اکسیژن مصرفی بیشینه) بود. جهت ایجاد مدل لیگاسیون عصبی، ابتدا موشها با سدیم پنتوباربیتول بیهوش شده و سپس عصب پنجم کمری نخاعی آنها به طور محکم گره زده شد. مدت پروتکل لیگاسیون عصبی، چهار هفته بود. پس از آخرین روز از ایجاد مدل لیگاسیون عصبی، عضله پلانتاریس استخراج شد. به‌منظور اندازه‌گیری بیان mRNA ژنهای مورد نظر از روش کمی PCR استفاده شد.
یافتهها: در بیان ژن MST1 در گروه تمرین استقامتی- لیگاسیون عصبی نسبت به گروه کنترل- لیگاسیون عصبی افزایش معنیداری مشاهده نشد(0/05<P). در بیان ژن MAFbx در گروه تمرین استقامتی- لیگاسیون عصبی نسبت به گروه کنترل- لیگاسیون عصبی افزایش معنیداری مشاهده شد(0/05>P).
استنتاج: یافتههای پژوهش حاضر نشان داد که فعالیت کاهش یافته به شکل لیگاسیون عصبی پس از تمرین استقامتی میتواند منجر به ایجاد اثرات مخربی بر دستگاه عضلانی و ظهور نشانههای آتروفی عضلانی گردد.

واژه‌های کلیدی: SNL، MST1، MAFbx، تمرین استقامتی
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزشی