Naderifar H, Mohammad khani Gangeh M, Mehri F, Shamloo Kazemi S. Effects of High Intensity Interval Training and Consumption of Matcha Green Tea on Malondialdehyde and Glutathione Peroxidase Levels in women. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 32 (212) :42-53 URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-18008-fa.html
نادری فر هما، محمد خانی گنجه مژگان، مهری فرشته، شاملو کاظمی سعید. تاثیر تمرینات تناوبی و مصرف چای سبز ماچا بر عوامل ضد اکسایشی سلولی مالون دی آلدهید و گلوتاتیون پراکسیدازدر زنان. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (212) :42-53
سابقه و هدف:افزایش تولید رادیکالهای آزاد به دلیلانجام فعالیتهای بدنی شدید و نامتعارف ایجاد میگردد.هدف از پژوهش حاضر بررسی تأثیر شش هفته تمرین تناوبی با شدت بالا و مصرف چای سبز ماچا بر برخی بیومارکرهای استرس اکسیداتیو سلولی شامل مالون دی آلدهید (MDA) و گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) در زنان بود. مواد و روشها:در این پژوهش نیمه تجربی و از نوع کاربردی، در مجموع 48 نفر از زنان 25 تا 35 ساله تمرین نکرده در شهر تهران با فراخوان به روش تصادفی هدفدار در چهار گروه 12 نفری مکمل، تمرین، مکمل+تمرین و دارونما قرار گرفتند. برای این منظور تمرینات تناوبی شدید به مدت شش هفته با شدت 85 تا 95 درصد ضربان قلب ذخیرهاجرا گردید. گروههای استفادهکننده از مکمل نیز روزانه 2عدد کپسول 500 میلیگرمی چای سبز ماچارا بهشکل خوراکی مصرف کردند. اندازهگیری شاخصهای MDA و GPX با استفاده از خونگیری بهمقدار 5 سیسی از ورید بازویی در دو مرحله پیشآزمون و پسآزمون انجام شد. جهت آنالیز دادهها از نرمافزار 23SPSS استفاده شد. یافتهها:یافتهها نشان داد تمرین تناوبی با شدت بالا بر MDA و GPX در زنان تأثیر معنیداری نداشت (0/05<P). اما مصرف چای سبز ماچا و تمرین به همراه مصرف چایماچا بر کاهش MDA و افزایش GPX در زنان تأثیر معنیداری داشت (0/05>P). استنتاج:به نظرمیرسدکهمصرفچایسبز با انجامتمرین تناوبی با شدت بالا در کوتاهمدت میتواند اثرات مفیدی بر کاهش فشار اکسیداتیو و بالا بردن ظرفیت آنتیاکسیدانی داشته باشد.