دوره 32، شماره 212 - ( شهریور 1401 )                   جلد 32 شماره 212 صفحات 53-42 | برگشت به فهرست نسخه ها

Naderifar H, Mohammad khani Gangeh M, Mehri F, Shamloo Kazemi S. Effects of High Intensity Interval Training and Consumption of Matcha Green Tea on Malondialdehyde and Glutathione Peroxidase Levels in women. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 32 (212) :42-53
نادری فر هما، محمد خانی گنجه مژگان، مهری فرشته، شاملو کاظمی سعید. تاثیر تمرینات تناوبی و مصرف چای سبز ماچا بر عوامل ضد اکسایشی سلولی مالون دی آلدهید و گلوتاتیون پراکسیدازدر زنان. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (212) :42-53

سابقه و هدف: افزایش تولید رادیکال‌های آزاد به‌ دلیل انجام فعالیت‌های بدنی شدید و نامتعارف ایجاد می‌گردد. هدف از پژوهش حاضر بررسی تأثیر شش هفته تمرین تناوبی با شدت بالا و مصرف چای سبز ماچا بر برخی بیومارکرهای استرس اکسیداتیو سلولی شامل مالون دی آلدهید (MDA) و گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) در زنان بود.
مواد و روشها: در این پژوهش نیمه تجربی و از نوع کاربردی، در مجموع 48 نفر از زنان 25 تا 35 ساله تمرین نکرده  در شهر تهران با فراخوان به روش تصادفی هدف‌دار در چهار گروه 12 نفری مکمل، تمرین، مکمل+تمرین و دارونما قرار گرفتند. برای این منظور تمرینات تناوبی شدید به مدت شش هفته با شدت 85 تا 95 درصد ضربان قلب ذخیره اجرا گردید. گروه‌های استفاده‌کننده از مکمل نیز روزانه 2 عدد کپسول 500 میلی‌گرمی چای سبز ماچا را بهشکل خوراکی مصرف ‌کردند. اندازه‌گیری شاخص‌های MDA و GPX با استفاده از خونگیری به‌مقدار 5 سی‌سی از ورید بازویی در دو مرحله پیش‌آزمون و پس‌آزمون انجام شد. جهت آنالیز دادهها از نرمافزار 23SPSS استفاده شد.
یافتهها: یافته‌ها نشان داد تمرین تناوبی با شدت بالا بر MDA و GPX در زنان تأثیر معنی‌داری نداشت (0/05<P). اما مصرف چای سبز ماچا و تمرین به همراه مصرف چای ماچا بر کاهش MDA و افزایش GPX در زنان تأثیر معنی‌داری داشت (0/05>P).
استنتاج: به نظر می‌رسد که مصرف چای سبز با انجام  تمرین تناوبی با شدت بالا در کوتاه‌مدت می‌تواند اثرات مفیدی بر کاهش فشار اکسیداتیو و بالا بردن ظرفیت آنتی‌اکسیدانی داشته باشد.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزشی