دوره 32، شماره 214 - ( آبان 1401 )                   جلد 32 شماره 214 صفحات 206-197 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shafiei S S, Kamani F. A Rare Case Report of Small Bowel Mesenteric Desmoid Tumor with Perforation and Abscess. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 32 (214) :197-206
شفیعی سید شروین، کمانی فرشته. گزارش یک مورد نادر تومور دسموئید مزانتر روده باریک با پرفوراسیون و آبسه. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (214) :197-206

تومورهای دسموئید (DTs)، تومورهایی با رشد آهسته و فاقد ویژگی‌های بدخیمی و متاستاز می‌باشند، اما به صورت موضعی تهاجمی هستند. این تومورها سیر بالینی غیرقابل پیش‌بینی اما متنوعی دارند. DTs اسپورادیک داخل شکمی بسیار نادرند و به دلیل تأثیر توده‌ای بر ارگان‌های شکمی پیش‌آگهی بدتری دارند.
در این مقاله گزارش مورد روند تشخیصی و درمان جراحی یک مورد تومور دسموئید مزانتر روده باریک در یک مرد 34 ساله بدون عامل مستعدکننده ژنتیکی و یا سابقه تروما و جراحی شکم ارائه شد. بیمار در ابتدا دچار درد نه چندان شدید در ناحیه پری امبلیکال بود و سپس در حین اقدامات تشخیصی الکتیو، با علائم تشدید درد شکم و علائم شکم حاد و پریتونیت مراجعه نمود. سی‌تی اسکن شکم با تزریق کنتراست، یک ناحیه هیپودنس با حدود نامنظم و دارای کانون‌های هوای آزاد به ابعاد 85*160*171 میلی‌متر در قسمت میانی شکم و جا به جایی لوپ‌های روده را نشان داد. در لاپاراتومی تشخیصی و درمانی یک توده بسیار بزرگ با قطر 18 سانتی‌متر در مزانتر قسمت وسیعی از روده باریک، یک آبسه چرکی در مجاورت توده و پرفوراسیون قسمت D4 دئودنوم کشف شد. به‌دلیل درگیری شریان مزانتریک فوقانی، رزکسیون دی‌بالکینگ تومور انجام شد. core needle biopsy الکتیو قبل از جراحی، پاتولوژی نمونه‌ی جراحی و آزمایش ایمونوهیستوشیمی موید تومور دسمویید بودند. براساس این گزارش مورد می‌توان نتیجه‌گیری کرد که تومور دسموئید به‌عنوان یک تومور خوش‌خیم می تواند تظاهرات تهاجمی مشابه بدخیمی‌های داخل شکمی داشته باشد.

نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: جراحی عمومی