دوره 32، شماره 214 - ( آبان 1401 )                   جلد 32 شماره 214 صفحات 133-124 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohsenzadeh- ledari F, Motaghi Z, Taghizadeh Z, Keramat A, Najafi A, Moosazadeh M et al . Effect of Motivational Interviewing, Dietary Advice, and Physical Activity on Fetal-Neonatal Outcome in Pregnant Women with Metabolic Syndrome: A Randomized Controlled Trial. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 32 (214) :124-133
محسن زاده لداری فریده، متقی زهرا، تقی زاده زیبا، کرامت افسانه، نجفی علی، موسی زاده محمود و همکاران.. تأثیر مصاحبه انگیزشی، رژیم غذایی و فعالیت فیزیکی بر پیامد جنینی- نوزادی در زنان باردار مبتلا به سندرم متابولیک: کارآزمایی بالینی تصادفی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (214) :124-133

سابقه و هدف: مطالعات زیادی درمورد اثرات بهداشتی رژیم غذایی، مصاحبه انگیزشی و فعالیت بدنی در دوران بارداری انجام شده است، اما تعداد محدودی از آنها اثرات استفاده همزمان از مداخله ترکیبی بر پیامد نوزادی در زنان باردار مبتلا به سندرم متابولیک را توصیف میکنند. این مطالعه به منظور بررسی تأثیر مصاحبه انگیزشی، توصیههای رژیم غذایی و فعالیت بدنی بر پیامد جنینی- نوزادی در زنان باردار مبتلا به سندرم متابولیک انجام شد.
مواد و روشها: این کارآزمایی بالینی تصادفی، یک سوکور وکنترل شده در بیمارستانهای شهر بابل(شمال ایران) در سال ۱۳۹۷ روی ۱۲۰زن باردار مبتلا به سندرم متابولیک با سن حاملگی 20-15 هفته انجام شد. مادران بهصورت تصادفی بلوکی به دو گروه ۶۰ نفری اختصاص یافتند و تا پایان حاملگی پیگیری شدند. از هفته ۳۲ بارداری پیامدهای جنینی- نوزادی  بین دو گروه ارزیابی و مقایسه شد. گروه مداخله یک جلسه مصاحبه انگیزشی، دو جلسه مشاوره متخصص تغذیه و سه جلسه فعالیت بدنی داشت و گروه کنترل مراقبتهای روتین بارداری را دریافت نمودند. ابزارهای جمعآوری اطلاعات شامل چک لیست مشخصات جمعیتی و ویژگیهای باروری، اندازهگیریهای تنسنجی و چکلیست نتایج بیوشیمیایی و حاملگی بود. دادهها با آمار توصیفی، تیمستقل، ANOVA و رگرسیون لجستیک تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها: بر اساس تشخیص متخصص نوزادان، گروه آموزش- مصاحبه انگیزشی کاهش قابل توجهی در سندرم دیسترس تنفسی نوزادی (3/7 درصد) در مقایسه با گروه کنترل (14/5 درصد) در پایان بارداری  نشان داد(۰/01=P).
استنتاج: توصیههای رژیم غذایی، مصاحبه انگیزشی و فعالیت بدنی برای زنان باردار مبتلا به سندرم متابولیک در مراقبتهای دوران بارداری میتواند مداخلات ایمن و عملی برای پیشگیری از سندرم دیسترس تنفسی در نوزادان باشد.

شماره ثبت کارآزمایی بالینی : 1N2017042333070IRCT

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: مامائی