دوره 33، شماره 222 - ( تیر 1402 )                   جلد 33 شماره 222 صفحات 55-44 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fendereski A, Yazdani Charati J, Safaee Nodehi S R, Mohammadpour Tahamtan R A. Factors Associated with Survival of Patients with Leukemia Using Penalized Splines and Comparing That with the Cox Proportional Hazards Model. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 33 (222) :44-55
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-18434-fa.html
فندرسکی افسانه، یزدانی چراتی جمشید، صفائی نودهی سید رضا، محمدپور تهمتن رضاعلی. شناسایی عوامل مرتبط با بقای بیماران مبتلا به لوسمی با استفاده از اسپلاین های جریمه شده و مقایسه آن با مدل خطرات متناسب کاکس. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1402; 33 (222) :44-55

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-18434-fa.html


چکیده:   (482 مشاهده)
 سابقه و هدف: سرطان خون یکی از بیماریهای شایع و کشنده است، که از جمله مهمترین مشکلات بهداشتی و سلامت در جامعه میباشد. هدف از انجام این مطالعه بررسی بقای بیماران مبتلا به لوسمی لنفوبلاستیک حاد(ALL) و لوسمی میلوبلاستیک حاد(AML) با استفاده از مدل اسپلاینهای جریمه شده و مقایسه آن با مدل خطرات متناسب کاکس است.
مواد و روشها: در این مطالعه کوهورت گذشته نگر، از اطلاعات بیماران مبتلا به لوسمی حاد مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی تهران استفاده شد. بیماران طی سالهای 1390 تا 1393 وارد مطالعه شدند و تا سال 95 مورد پیگیری قرار گرفتند. اطلاعات بیماران بهصورت سرشماری، توسط یک چک لیست محقق ساخته از پروندههای آنها جمعآوری گردید و آخرین وضعیت بیماران با تماس تلفنی تکمیل شد. بررسی بقای پنج ساله بیماران با روش ناپارامتری کاپلان مایر و تعیین عوامل خطر در زیرگروهها با استفاده از مدل نیمه پارامتری کاکس انجام شد. پس از آن برازش مدل رگرسیونی اسپلاین جریمه شده با نرمافزار R نسخه 4/2/2 انجام شد.
یافتهها: میانگین سنی بیماران 16/01±36/29 سال بود و 36/7 درصد از بیماران مرد بودند. 50 درصد بیماران فوت شده و 12/7 درصد عود داشتند. 34/7 درصد از بیماران دارای لوسمی لنفوبلاستیک حاد و 63/3 درصد مبتلا به  لوسمی میلوبلاستیک حاد بودند. بقای پنج ساله بیماران مبتلا به ALL و AML به ترتیب 18 و 29 درصد بود. سن بیماران، تعداد گلبولهای سفید، پلاکت و هموگلوبین خون با بقای بیماران ارتباط معنی داری داشت(0/05>P).
استنتاج: سن ابتلا به لوسمی در کشور ایران پایین است و با توجه به اهمیت سن در بقای بیماران مبتلا به آن، تشخیص و اقدام به درمان زود هنگام این بیماری میتواند در بهبود بقای این بیماران نقش به سزایی داشته باشد.
 
متن کامل [PDF 454 kb]   (277 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: آمار زیستی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb