دوره 33، شماره 220 - ( اردیبهشت 1402 )                   جلد 33 شماره 220 صفحات 100-91 | برگشت به فهرست نسخه ها

Salehinia R, Akbari H, Nasiri Formi E, Haji S, Gharib M, Mehdizadeh H. Effect of a Self-Care Application on Pain and Motor Rehabilitation Following Total Knee Arthroplasty. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 33 (220) :91-100
صالحی نیا رضا، اکبری هوشنگ، نصیری فرمی ابراهیم، حاجی صدرا، غریب مسعود، مهدی زاده حامد. تاثیر اپلیکیشن خود مراقبتی بر میزان درد و بازتوانی حرکتی بیماران پس از جراحی آرتروپلاستی کامل زانو. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1402; 33 (220) :91-100

سابقه و هدف: امروزه با توجه به توسعه دانش پزشکی از راه دور با افزایش تمرکز بر مراقبت از بیمار، از فناوری گوشیهای همراه هوشمند برای ارتباط بیماران با گروه‌های مراقبت بهداشتی درمانی استفاده می‌شود. هدف مطالعه حاضر تعیین تأثیر اپلیکیشن خودمراقبتی بر میزان درد و بازتوانی حرکتی بیماران پس از جراحی آرتروپلاستی کامل زانو بود.
مواد و روشها: در این مطالعه کار آزمایی بالینی تصادفی شاهد دار، جامعه پژوهش شامل 100نفر از بیماران کاندید عمل جراحی آرتروپلاستی زانو بستری در بخش ارتوپدی بیمارستان بقیه‌الله (عج)تهران بود. اپلیکیشن خودمراقبتی طراحی شده، در اختیار گروه مداخله قرار گرفت و گروه شاهد مراقبت‌های روتین بیمارستانی را دریافت کردند. در روزهای 7 و14 بعد از عمل دو گروه از نظر بازتوانی حرکتی و درد توسط پرسشنامه وومک (WOMAC) و ون کورف (Von Korff) مورد ارزیابی قرار گرفتند.
یافتهها: در جمع‌بندی یافته‌های دموگرافیک از 100 نفر،30 مرد و70 زن با میانگین سنی 15/62±48/66 سال بودند. در مقایسه نمره ارزیابی درد پرسشنامه ون کورف و وومک بیماران، 14 روز بعد از عمل جراحی براساس آزمون t تست مستقل در سطح اطمینان 95 درصد مشخص شد که در بازتوانی حرکتی (0/004=P) و درد (0/001=P) تفاوت معناداری وجود دارد.
استنتاج: براساس یافتههای این مطالعه، افرادی که از اپلیکیشن خودمراقبتی استفاده کردند از نظر بازتوانی حرکتی عملکرد بهتر و درد کمتری نیز داشتند.

شماره ثبت کارآزمایی بالینی : 1N20210724051973IRCT

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ارتوپدی،تروماتولوژی