دوره 33، شماره 219 - ( فروردین 1402 )                   جلد 33 شماره 219 صفحات 81-72 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghaffari S, Razavipour M, Ghasemian R, Shayesteh azar M, Karimi nasab M H, Khademloo M et al . Mortality and Adverse Joint Outcomes in Adult Patients with Surgically Treated Knee Septic Arthritis. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 33 (219) :72-81
غفاری سلمان، رضوی پور مهران، قاسمیان رویا، شایسته آذر مسعود، کریمی نسب محمدحسین، خادملو محمد و همکاران.. بررسی میزان مرگ ‌و میر و پیامدهای نامطلوب مفصلی در بزرگسالان با آرتریت سپتیک زانو درمان شده به روش جراحی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1402; 33 (219) :72-81

سابقه و هدف: آرتریت سپتیک، اورژانس جدی در ارتوپدی است و تأخیر درتشخیص و درمان آن، عوارض جبران‌‌ناپذیری دارد. زانو شایعترین مفصل درگیر در آرتریت سپتیک است، لذا هدف از این مطالعه تعیین میزان مرگ‌ ومیر، پیامدهای نامطلوب مفصلی و عوامل مرتبط با پیش‌آگهی بیماران مبتلا به آرتریت سپتیک زانو درمان شده به روش جراحی، بود.
مواد و روشها: در این مطالعه گذشته ‌نگر، پرونده تمامی بیماران بزرگسال در بیمارستان امام خمینی و بوعلی سینای شهر ساری که با روش جراحی آرتروتومی یا آرتروسکوپی و تشخیص آرتریت سپتیک حاد زانو بین سال‌های 1398-1388 درمان شده بودند، بررسی شد. بیماران با پروتز مفصلی از مطالعه خارج شدند. میزان مرگ ‌و میر ارزیابی شد. به‌منظور شناسایی عوامل مرتبط با پیش‌آگهی، یافته‌های بالینی، آزمایشگاهی، رادیوگرافی زانو و نمره پرسشنامه KOOS بررسی آماری شدند. شدت درگیری رادیولوژی بر اساس معیار Kellgren-lawrence تقسیم‌بندی شد.
یافتهها: ۳۱ بیمار( میانگین سنی 20/56±51/1 سال و41/9 درصد زن) وارد مطالعه شدند. شایع‌ترین بیماری زمینه‌ای فشارخون بالا (۲۹درصد) و سپس دیابت (25/8 درصد)بود. در کشت مایع سینوویال، 16/1 درصد استافیلوکوکوس اورئوس شناسایی شد. میزان مرگ‌ومیر 6/22 درصد محاسبه شد. عوامل مؤثر بر میزان مرگ‌ و میر شامل سن بالا (0/003=P)، دیابت ملیتوس (0/031=P)، تب(0/038=P)، طول مدت بستری در بیمارستان(0/019=P)، سطح بالای CRP (0/002=P)،کلیرانس کراتینین پائین (0/003=P) و نوع میکروارگانیسم پاتوژن(0/028=P) بود. سن تنها عاملی بود که با شدت درگیری رادیولوژی ارتباط معنیدار داشت(0/014=P).
استنتاج: آرتریت سپتیک جزو اورژانس‌های عفونی و ارتوپدی است که با میزان بالای مرگ ‌و میر حتی پس از جراحی و دبریدمان مفصلی همراه است، بنابراین مدیریت صحیح و به ‌روز کردن روش‌های درمانی آن از جمله مسائل مهم میباشد.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ارتوپدی،تروماتولوژی