Omranifar K, Jafari H, Nasiri Formi E, Mohammadpour Tahamtan R, Babamahmoodi F. Effect of Aqueous Extract of Violet on Fever in Patients with COVID-19: A Randomized Clinical Trial. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 32 (216) :97-104
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-18614-fa.html
عمرانی فر خدیجه، جعفری هدایت، نصیری فرمی ابراهیم، محمدپور تهمتن رضاعلی، بابامحمودی فرهنگ. تاثیر عصاره آبی گل بنفشه (Aqueous of Violet) بر میزان تب بیماران کووید- 19: یک کارآزمایی بالینی تصادفی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (216) :97-104
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-18614-fa.html
چکیده: (2275 مشاهده)
سابقه و هدف: گل بنفشه گیاهی است که به دلیل اثرات ضد تب، ضدالتهابی و ضد میکروبی مورد توجه طب مکمل بوده است. از آنجا که تب یکی از مهمترین علائم بیماری کووید -19 است، این مطالعه با هدف تعیین تاثیر عصاره آبی گل بنفشه به صورت شربت بر میزان تب بیماران کووید- 19 انجام شد.
مواد و روشها: در این کارآزمایی بالینی تصادفی، تعداد 52 بیمار مبتلا به کووید-19 از بین بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه بیمارستان امام خمینی آمل در سال 1400 انتخاب شدند. در گروه مداخله علاوه بر آمپول استامینوفن، 5 سیسی از شربت بنفشه باریج تهیه شده از عصاره آبی گل بنفشه نیز استفاده شد. سپس دقیقه 30 و60 و پایان 4 ساعت درجه حرارت درج گردید. تا سه روز پیگیری بیماران ادامه داشت و روند درجه حرارت بیمار هر 6 ساعت ثبت شد.
یافتهها: اختلاف میانگین درجه حرارت نوبت دوم از روز دوم پیگیری در گروه مداخله (37/0± 84/36) و در گروه کنترل (0/62± 37/13) درجه سانتیگراد، معنیدار بود(0/04=P). همچنین میانگین درجه حرارت، 30 دقیقه (0/001=P) و 60 دقیقه (0/005=P) بعد از مداخله نیز تفاوت معنیداری نشان داد. در سایر گروهها اختلاف آماری معنیداری بین دو گروه مداخله و کنترل وجود نداشت.
استنتاج: مصرف عصاره آبی گل بنفشه به صورت شربت موجب کاهش تب بیماران کووید-19 میشود و هیچگونه عارضه ای در بیماران مشاهده نشد. با توجه به سهولت دسترسی به این فراورده گیاهی، میتوان جهت پیشگیری از مشکلات ناشی از تب، تجویز گردد.
شماره ثبت کارآزمایی بالینی : 6N20150916024047IRCT
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
پرستاری