دوره 33، شماره 226 - ( آبان 1402 )                   جلد 33 شماره 226 صفحات 184-179 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kazeminejad A, Hajheydari Z, Ghafour I, Nadi-ghara A, Taheri A, Ghadirzadeh E, et al . Comparison of Quality of Life of Patients with Seborrheic Dermatitis and Healthy People: A Cross-Sectional Study. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 33 (226) :179-184
کاظمی نژاد ارمغان، حاج حیدری زهره، غفور ایده، نادی قرا علی اصغر، طاهری امیرمسعود، قدیرزاده عرفان، و همکاران.. مقایسه کیفیت زندگی بیماران مبتلا به درماتیت سبورئیک با افراد سالم جامعه: یک مطالعه مقطعی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1402; 33 (226) :179-184

سابقه و هدف: بیماری درماتیت سبورئیک یک بیماری مزمن پوستی است که با پوسته پوسته و خارش همراه است. استرس و mind rumination در مورد بیماری بر کیفیت منفی زندگی تأثیر میگذارد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر درماتیت سبورئیک روی کیفیت زندگی افراد و مقایسه آن با کیفیت زندگی افراد سالم، انجام پذیرفت.
مواد و روشها: این پژوهش یک مطالعه مقطعی بود. 60 بیماردرماتیت سبورئیک که طی سالهای 98 تا 99 به کلینیکهای پوست بوعلی و طوبی ساری مراجعهکرده بودند بهطور تصادفی انتخاب شدند. جهت سنجش کیفیت زندگی عمومی در بیماران دو پرسشنامه (DLQI) و (SF-36) مورد استفاده قرار گرفت.
یافتهها: ارتباط این بیماری با شغل از لحاظ آماری معنیدار بود. بین مصرف سیگار و درماتیت سبورئیک ارتباط معنیداری وجود داشت. بین دفعات عود با کیفیت زندگی ارتباط معنیداری مشاهده شد. میانگین کارکرد جسمی و اجتماعی در گروه سالم بیشتر از گروه بیمار بود، اما اختلاف آنها معنیدار نبود.
استنتاج: مطالعه حاضر نشان داد سن، تحصیلات، شغل و مصرف سیگار در ابتلا به بیماری درماتیت سبورئیک نقش دارند. در بررسی اختلا ل سلامت جسمی، روانی و کیفیت زندگی، در گروه متاهل تاثیر کم‌تری نسبت به گروه مجرد مشاهده شد.

نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: پوست