دوره 22، شماره 98 - ( اسفند 1391 )                   جلد 22 شماره 98 صفحات 90-86 | برگشت به فهرست نسخه ها

Foroughipoor M, Moghaddam Ahmadi A, Fadaei S, Ravankhah Moghaddam K, Sharifi Razavi A. Causes of Cerebral Venous Thrombosis and its Clinical Manifestation in Patients Admitted in Emergency Unit and Neurology Ward of Ghaem Hospital. J Mazandaran Univ Med Sci 2013; 22 (98) :86-90
فروغی پور محسن، مقدم احمدی امیر، فدایی سحر، روانخواه مقدم خسرو، شریفی رضوی آتنا. علل و علایم بالینی بیماران مبتلا به ترومبوز سینوس های وریدی مغزی بستری در اورژانس و بخش اعصاب بیمارستان قائم. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1391; 22 (98) :86-90

سابقه و هدف: ترومبوز سینوس‌های وریدی مغز یکی از انواع نادر سکته‌های مغزی است و تشخیص آن به علت طیف علایم بالینی وسیع ممکن است با تأخیر داده شود و با سایر شرایط پاتولوژیک اشتباه شود این طیف می‌تواند از سردرد مقاوم تا سندرم‌های شدید افزایش فشار داخل جمجمه، نقایص فوکال عصبی و کوما متفاوت باشد. بنابراین باید در تشخیص افتراقی تمام سردردهای ثانویه قرار گیرد. مواد و روش‌ها: کلیه بیماران ورودی به بر حسب علایم وظن بالینی تحت بررسی با اقدامات تشخیصی شامل CT Scan،MRI MRV (ونوگرافی) قرار گرفته و پس از تأیید تشخیص تحت مطالعه قرار گرفتند. اطلاعات به دست آمده از ایشان شامل سن، جنس، علایم بالینی و علل مورد طبقه‌بندی قرار گرفت. پس از تکمیل اطلاعات بیماران طی مدت 21 ماه و پایش نهایی در نرم‌افزار SPSS وارد شده و بررسی‌های آماری به دو صورت توصیفی و تحلیلی انجام شد. یافته‌ها: شایع‌ترین علایم به ترتیب شیوع شامل: سردرد، ادم پاپی، تاری دید، اختلال حسی حرکتی، اختلال هوشیاری، دوبینی، تب، اختلال رفتاری، اختلال تکلم، تشنج فوکال و تشنج ژنرالیزه می‌باشند. شایع‌ترین علل به ترتیب شیوع شامل: مصرف OCP و حاملگی، عفونت، ایدیوپاتیک، سوء مصرف داروها یا اعتیاد، بیماری‌های خونی، تروما، سابقه قبلی سکته یا ترومبوزسینوس مغزی و بیماری‌هایی چون دیابت قندی وپرفشاری خون است. استنتاج: شایع‌ترین شکایت در ترومبوز سینوس‌های وریدی مغزی سردرد و شایع‌ترین یافته عصبی ادم پاپی می‌باشد. شایع‌ترین علت مصرف OCP و حاملگی است و عفونت کماکان یکی از علل شایع این بیماری می‌باشد.