دوره 32، شماره 217 - ( بهمن 1401 )                   جلد 32 شماره 217 صفحات 95-87 | برگشت به فهرست نسخه ها

Babamahmoodi F, Alikhani A, Maboudi M, Yazdani Charati J, Paknezhad B, Gharib A H et al . Prevalence and Severity of COVID-19 and Missed Job Opportunities among Healthcare Workers in Mazandaran Province, February-June 2020. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 32 (217) :87-95
بابامحمودی فرهنگ، علیخانی احمد، معبودی مسعود، یزدانی چراتی جمشید، پاک نژاد بیتا، غریب امیر حسین و همکاران.. شیوع و شدت بیماری کووید-١٩ و فرصت‌های شغلی از دست رفته در بین کارکنان بهداشتی و درمانی استان مازندران از بهمن ١٣٩٨ تا خرداد ١٣٩٩. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (217) :87-95

سابقه و هدف: همه‌گیری‌ کووید-١٩ با ویروس -CoV-2 (SARS)، منجر به بار بیماری کنترل ‌نشده بر روی کارکنان سیستم سلامت (HCW) در سراسر جهان شد. این مطالعه با هدف بررسی شیوع و شدت کووید-١٩ در میان HCWs بیمارستان‌های منتخب استان مازندران و بررسی ارتباط کووید-١٩ با روزهای کاری از دست رفته HCWs، انجام پذیرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی گذشته‌نگر، ١١٠٥ نفر از HCWs بیمارستان‌های رازی و فاطمه‌الزهرا(س)، از بهمن‌ ماه ١٣٩٨ تا خرداد ١٣٩٩ بررسی شدند. به منظور بررسی فراوانی و شدت بیماری، تظاهرات بالینی و پاراکلینیکی بیماران، توسط کارمند آموزش دیده ثبت شد. دادهها توسط نرم‌افزار SPSS نسخه ١٨ تفسیر شدند و سطح معناداری، 05/0P< در نظر گرفته شد.
یافتهها: مطالعه نشان داد، فراوانی کووید-١٩، 19/16 درصد در میان HCWs بیمارستان‌های مورد مطالعه بود. بیماران شامل ١١٣ نفر (13/63 درصد) پرستار، ٤٧ نفر (26/26 درصد) ارائه‌دهنده خدمات و پرسنل اداری و ١٩ نفر (61/10 درصد) پزشک بودند. مدت مرخصی استعلاجی و شدت کووید-١٩ در HCWs ارتباط معنیداری داشت (006/0=P). هم‌چنین بین مدت مرخصی استعلاجی در HCWs بیمارستانهای مورد مطالعه و وضعیت شغلی آن‌ها رابطه معنیداری وجود داشت و این مدت در پرستاران بیش‌تر بود(013/0=P). بین میزان پایبندی به تجهیزات حفاظت فردی (PPE) و شدت COVID-19 در HCWs رابطه معناداری وجود داشت (001/0=P).
استنتاج: کووید-۱۹ می‌‌تواند تأثیر قابل ‌توجهی بر کیفیت کار HCWs، به ‌ویژه در میان پرستاران داشته باشد و آموزش موثر HCWs در مورد دستورالعمل PPE، منجر به محافظت مناسب در برابر اشکال شدید بیماری می‌گردد.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: عفوني