Rezaeekia S, Akbari H, Jalali M, Haddadi S, Nasiri Formi E. Comparing the Effect of Intravenous Administration of Magnesium Sulfate and Labetalol on Intraoperative Bleeding, Edema, and Ecchymosis after Rhinoplasty. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 33 (223) :81-89
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-18794-fa.html
رضائی کیا شقایق، اکبری هوشنگ، جلالی میرمحمد، حدادی سودابه، نصیری فرمی ابراهیم. مقایسه تاثیر سولفات منیزیم و لابتالول وریدی بر خونریزی حین
عمل رینوپلاستی و ادم و اکیموز بعد از عمل. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1402; 33 (223) :81-89
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-18794-fa.html
چکیده: (1682 مشاهده)
سابقه و هدف: در جراحی رینوپلاستی، خونریزی دید جراح را کاهش میدهد، در نتیجه کنترل خونریزی اهمیت زیادی دارد. همچنین دو پیامد ادم و اکیموز از شایعترین عوارض رینوپلاستی است. داروهای بسیاری برای کاهش ادم و اکیموز اطراف چشم پس از عمل استفاده شده است، اما بهدلیل عوارض جانبی برای همه گروههای بیمار مناسب نمی باشند. تجویز سولفات منیزیم قبل یا حین عمل، به عنوان یک داروی پذیرفتهشده برای تثبیت شاخصهای همودینامیک، به ویژه از طریق کاهش فشارخون و ضربان قلب تایید شده است. لابتالول نیز بلوککننده رقابتی گیرندههای آلفا1 و بتاآدرژنیک میباشد که ضربان قلب و فشارخون را کاهش میدهد. هدف این مطالعه مقایسه تاثیر سولفات منیزیم و لابتالول وریدی بر خونریزی حین عمل رینوپلاستی و نیز ادم و اکیموز پس از آن می باشد.
مواد و روشها: در این کارآزمایی بالینی دوسوکور، 60 بیمار کاندید رینوپلاستی بهصورت تصادفی در دو گروه منیزیم سولفات و لابتالول قرار گرفتند. در گروه سولفات، انفوزیون منیزیم سولفات، mg/kg50-30 قبل از القای بیهوشی و mg/kg/h20-10 در طول جراحی، صورت گرفت. در گروه لابتالول، انفوزیون لابتالول mg/min 1 حین عمل انجام شد. ضربان قلب، میزان خونریزی، رضایت جراح از فیلد جراحی، عوارض پس ازعمل، میزان ادم و اکیموز، در دو گروه اندازهگیری شدند. متغیرها توسط نرمافزار آماری STATA نسخه 14 و آزمونهای t-test، ANOVA، ANCOVA و کای دو آنالیز شدند.
یافتهها: در این مطالعه 86/7 درصد بیماران زن و بقیه مرد بودند. میانگین خونریزی در گروه لابتالول (28/5±50/3 سیسی) کمتر از گروه سولفات (66/4±76/7 سیسی) بود و این تفاوت در مرز معنیداری آماری قرار گرفت(0/05≥P). رضایت جراح از فیلد جراحی، در گروه لابتالول به طور معنیداری بیشتر بود(0/05>P). میزان ادم (24 ساعت پس از عمل) و هیپوتانسیون ارتوستاتیک در گروه سولفات به طور معنیداری کمتر بود(0/05>P). تفاوت معنیداری بین دو گروه از نظر میانگین ضربان قلب، گلودرد، سردرد، دپرشن تنفسی و میزان اکیموز وجود نداشت(0/05<P).
استنتاج: براساس نتایج به دست آمده میتوان در جراحی رینوپلاستی برای کاهش ادم و اکیموز از سولفات منیزیم استفاده کرد.
شماره ثبت کارآزمایی بالینی : 1N20211108053010IRCT
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
بیهوشی