دوره 22، شماره 98 - ( اسفند 1391 )                   جلد 22 شماره 98 صفحات 332-328 | برگشت به فهرست نسخه ها

Amini A, Derakhshanfar H, Kariman H, Arhami dolatAbadi A, Shahrami A, Aramideh M et al . Hyperglycemia and Related Factors in Multiple Trauma Patients in Imam Hossein Hospital, 2010. J Mazandaran Univ Med Sci 2013; 22 (98) :328-332
امینی افشین، درخشانفر حجت، کریمان حمید، ارحمی دولت آبادی علی، شهرامی علی، آرمیده محسن و همکاران.. بررسی شیوع هیپر گلیسمی و عوامل مرتبط با آن در مصدومین حوادث ترافیکی مراجعه کننده به اورژانس. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1391; 22 (98) :328-332

سابقه و هدف: وجود هیپرگلیسمی باعث افزایش عوارض در بیمار ترومایی می شود و با کنترل آن، پیش آگهی بیمار بهبود می یابد. در این مطالعه ما قصد داشتیم شیوع هیپرگلیسمی و عوامل مرتبط با آن را در مصدومین مالتیپل تروما بررسی نماییم. قند خون 472 بیمار مالتیپل ترومای مراجعه کننده به اورژانس ،cross-sectional مواد و روش ها: در این مطالعه بیمارستان امام حسین تهران از تیر ماه لغایت مهر ماه 89 اندازه گیری شد. آستانه هیپرگلیسمی تأثیرگذار، 140 میلی گرم در دسی لیتر در نظر گرفته شده است. بیماران دیابتیک از مطالعه خارج شدند. آمار جمع آوری شده وارد نرم افزار کامپیوتری آنالیز شد. chi-square و t-test شد و با کمک تست آماری SPSS 16 یافته ها: در این مطالعه شیوع هیپرگلیسمی در بیماران مالتیپل تروما ناشی از حوادث رانندگی حدود 20 درصد است و این یافته در بیمارانی که شکستگی همراه داشتند به طور معنی داری بیش تر بود. هیپرگلیسمی با موارد، جنس، سن، مکانیسم تروما ، محل تروما ارتباط معنی داری نداشت. همچنین بین وجود خونریزی داخل مغزی و هایپرگلیسمی ارتباط مثبتی دیده شد. استنتاج: با توجه به شیوع بالای هیپرگلیسمی همراه تروما و یافته های قبلی مبنی بر بهبود پیش آگهی و کاهش عوارض در صورت کنترل آن، توصیه می شود در تمام بیماران مالتیپل تروما به خصوص زمانی که شک به شکستگی در آن ها داریم، در بدو ورود به اورژانس تست قند خون را انجام دهیم. در مورد سایر موارد ترومایی، مطالعات بیش تری لازم است.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: طب اورژانس