دوره 33، شماره 219 - ( فروردین 1402 )                   جلد 33 شماره 219 صفحات 140-123 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hadipour E, Shahangian S S, Ramazani E, Salmasi Z. Effect of Cinnamon and its Biologically Active Compounds on the Components and Symptoms of Metabolic Syndrome. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 33 (219) :123-140
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19004-fa.html
هادی پور الهام، شاهنگیان سیده شیرین، رمضانی الهام، سلماسی زهرا. اثر Cinnamon و ترکیبات فعال زیستی آن بر روی اجزا و علائم سندرم متابولیک. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1402; 33 (219) :123-140

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19004-fa.html

سابقه و هدف: سندرم متابولیک به مجموعهای از بیماریها از جمله مقاومت به انسولین، قندخون بالا، چاقی، فشار خون بالا و دیس لیپدمی (چربی پریشی) اطلاق میگردد. گیاه دارچین از خانواده برگ بوئیان بوده که بهعنوان یک گیاه دارویی جهانی تلقی میشود و در مطالعات مربوط به طب سنتی اثرات درمانی این گیاه در کاهش قندخون، فشارخون، چاقی و بهبود چربی پریشی مورد توجه بوده است. بنابراین با توجه به ویژگیهای درمانی شناخته شده برای این گیاه، هدف مطالعه حاضر مروری بر اثرات دارچین و ترکیبات فعال آن بر روی اجزا و علائم سندرم متابولیک می باشد.
مواد و روشها: در این مطالعه مروری، مقالات مرتبط با کلمات کلیدی دارچین، سینامالدئید، چاقی، فشار خون بالا، دیابت و پروفایلهای چربی خون در پایگاه Science Direct، Google Scholar، Pub Med، Scopus و WWW.SID.IR، از می 2007 تا سپتامبر 2022 بررسی شده‌اند.
یافتهها: داده های حاصل از مطالعات مختلف (مطالعات بالینی، دروتن) و بررسی سازوکار احتمالی اثرات این گیاه و مواد فعال آن بیانگر این موضوع است که دارچین به شکلهای مختلفی در مقابله با حالتهای مختلف درگیر در سندرم متابولیک اثرات محافظتی دارد.
استنتاج: میتوان اینطور نتیجهگیری کرد که استفاده از این گیاه میتواند نقش کاهشی در مقابل عوارض ناشی از سندرم متابولیک و حتی مرگ و میر ناشی از آن داشته و موثر واقع گردد.

نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: گیاهان دارویی