دوره 32، شماره 216 - ( دی 1401 )                   جلد 32 شماره 216 صفحات 150-141 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rabie Rudsari M, Haghshenas M, Moradi A W, Razavi Niko H, Haghshenas M R. Identification of Neuraminidase Gene Mutations of Influenza A/H3N2 Isolates in Mazandaran Province, 2016-2018. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 32 (216) :141-150
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19050-fa.html
ربیعی رودسری مهدی، حق شناس مهدی، مرادی عبدالوهاب، رضوی نیکو هادی، حق شناس محمدرضا. شناسایی جهش های موجود در ژن نورآمینیداز ویروس‌های آنفلوانزا A/H3N2 در نمونه های استان مازندران طی سال های 1395 لغایت 1397. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (216) :141-150

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19050-fa.html

سابقه و هدف: بیماری آنفلوانزا یکی از عفونتهای ویروسی دستگاه تنفسی است که هر ساله باعث مرگ در گروههای پر خطر میشود. تغییرات ژنومی ویروس آنفلوانزا آن را مستعد مقاومت دارویی میکند، بنابراین نظارت مداوم به منظور آگاهی از اثربخشی داروهای موجود بسیار احساس میشود. در مطالعه حاضر شناسایی جهشهای موجود در ویروس آنفلوآنزای A/H3N2 در نمونههای استان مازندران از سال 1395 لغایت 1397 مورد بررسی قرار گرفته است.
مواد و روشها: از بین نمونههای بیماران مبتلا به آنفلوانزا بستری در بیمارستانهای استان مازندران، 20 نمونه تایید شده H3N2 وارد مطالعه شدند. با استفاده از پرایمرهای طراحی شده، تستهای PCR و الکتروفورز در ناحیهای از ژن نورامینیداز که حاوی موتاسیونهای مورد نظر بوده است، انجام شد. سپس محصول PCR جهت مشخص شدن موتاسیونها تعیین سکانس شد.
یافتهها: در مجموع 57 جهش در سطح نوکلئوتیدها شناسایی گردید که در این میان 19 جهش در تمام ایزولهها، 13 جهش در اکثر ایزولهها و 25 جهش بصورت انفرادی در برخی از ایزولهها مشاهده گردید. در مجموع 28 جهش در سطح اسیدآمینه شناسایی گردید که در این میان 13 جهش در تمام ایزولهها، 6 جهش در اکثر ایزولهها و 9 جهش بهصورت انفرادی در برخی از ایزولهها مشاهده گردید.
استنتاج: با وجود حفاظت شده بودن توالی ناحیه اکتیو سایت در ساب تایپهای مختلف از ژن نورامینیداز این ناحیه همچنان دستخوش موتاسیون و تغییرات ژنومی قرار دارد که نشان دهنده تغییرات در ناحیه اکتیو سایت ژن نورامینیداز میباشد.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ويروس شناسي پزشکي