دوره 33، شماره 222 - ( تیر 1402 )                   جلد 33 شماره 222 صفحات 170-166 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Davoodi L, Mousavi T, Hasanabadi M, Jalali H. Clinical Features of Patients with Herpes zoster According to Age, in Sari, Iran. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 33 (222) :166-170
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19213-fa.html
داودی لطف اله، موسوی طهورا، حسن آبادی مهسا، جلالی حسین. بررسی ویژگی‌های کلینکی مبتلایان به زونا بر حسب سن در شهرستان ساری. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1402; 33 (222) :166-170

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19213-fa.html


چکیده:   (411 مشاهده)
 سابقه و هدف: بیماری زونا در افراد مسن‌تر، بیش‌تر بروز پیدا می‌کند که شناخته شده‌ترین علل آن کاهش عملکرد سیستم ایمنی بدن و وجود بیماری‌های زمینه‌ای در این افراد می‌باشد. این مطالعه با هدف بررسی ویژگی‌های کلینیکی مبتلایان به زونا بر حسب سن در شهرستان ساری، انجام پذیرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی گذشته‌نگر، افراد مورد مطالعه شامل کلیه بیماران بستری یا تحت درمان سرپایی، با تشخیص زونا در سال‌های ۹۷-۹۵ در بیمارستان‌های ساری که اطلاعات پرونده‌ای آن‌ها کامل بوده است، می‌باشد. اطلاعات به صورت سرشماری و با بهره‌گیری از اطلاعات موجود پرونده‌های بایگانی، جمع‌آوری گردید.
یافتهها: تعداد بیماران وارد شده به مطالعه 180 نفر بودند که گروه‌بندی افراد براساس سن آن‌ها صورت گرفت. در افراد زیر ۵0 سال ۹۷ نفر بیماری زمینه‌ای خاصی نداشتند، 6 نفر مبتلا به دیابت بودند 4 نفر مبتلا به فشارخون، 3 نفر به بدخیمی و 12 نفر به بیماری قلبی عروقی مبتلا بودند. در افراد بالای ۵0 سال نیز 21 نفر فاقد بیماری زمینه‌ای، 15 نفر مبتلا به دیابت، 2 نفر مبتلا به فشارخون، 11 نفر مبتلا به بدخیمی و ۹ نفر مبتلا به بیماری قلبی عروقی بودند. وجود بیماری زمینه‌ای در بیماران مبتلا به بدخیمی و دیابت بالای پنجاه سال مبتلا به زونا به‌طور معناداری از افراد زیر 50 سال بالاتر بوده است(0/042P= و 0/05P=).
استنتاج: با توجه به ریسک فاکتورهای مطرح شده در این مطالعه و مخصوصا در افراد مسن، در افراد مبتلا به بیماری زمینه‌ای یا افرادی که داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی مصرف می‌کنند، باید با دقت بیش‌تری تحت نظر گرفته شوند و به محض ابتلا به بیماری درمان به سرعت آغاز شود تا از بروز عوارض شدید آن در این افراد جلوگیری شود.
 
متن کامل [PDF 457 kb]   (229 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: ويروس شناسي پزشکي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb