دوره 33، شماره 222 - ( تیر 1402 )                   جلد 33 شماره 222 صفحات 213-185 | برگشت به فهرست نسخه ها

Valizadeh Otaghsara S M, Dariushnejad H, Mellati A, Hasanzadeh E, Abasi M, Ebrahimnejad P. Development of Tissue Engineering Scaffolds for Cancer Cell Cultures. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 33 (222) :185-213
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19249-fa.html
ولی زاده اطاقسرا سیده مریم، داریوش نژاد حسن، ملتی امیر، حسن زاده الهام، عباسی مژگان، ابراهیم نژاد پدرام. توسعه داربست‌های مهندسی بافت به منظور کشت سلول‌های سرطانی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1402; 33 (222) :185-213

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19249-fa.html

تکنیک کشت سلول یکی از ابزارهایی است که در مطالعات زیست سلولی و مولکولی مانند کشت سلولهای سرطانی، پزشکی بازساختی و طراحی دارو مورد استفاده قرار میگیرد. در سالهای اخیر، کشت سلول سه بعدی در تحقیقات سرطان مورد توجه قرار گرفته است. داربستها، ساختارهای متخلخلی هستند که در کشت سلول سه بعدی استفاده شده و توانایی شبیهسازی محیط سه بعدی بافتهای سرطانی را دارند و اطلاعات دقیق تری از برهمکنش سلولهای توموری، سلول با ماتریکس خارج سلولی و همچنین ویژگیهای توموری میدهند. این داربستها بر پایه پلیمرهای سنتزی و یا اجزای ماتریکس خارج سلولی هستند و میتوانند مسیرهای پیام رسانی، بقا و تکثیر سلولهای سرطانی را تقویت کنند. پلیمرهای طبیعی و سنتزی، هیدروژلها، میکروسفرها میتوانند برای ساخت داربستهای سه بعدی مورد استفاده قرار گیرند. تکنولوژی کشت سلول های سه بعدی سرطان میتواند باعث پیشرفت در مسیر درمان سرطان شود. این مقاله مروری به پیشرفتهای اخیر در حوزه مدلهای سه بعدی مبتنی بر داربست در بافتهای سرطانی اشاره میکند.

نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: بيولوژي