دوره 32، شماره 218 - ( اسفند 1401 )                   جلد 32 شماره 218 صفحات 113-107 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karimzadeh L, Salehifar E, Mazloomi N, Esfahanizadeh M, Ghezelsofla H, Rafati A et al . Reducing Pesticide Use in Agricultural Products: A Policy Brief. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 32 (218) :107-113
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19267-fa.html
کریم زاده لاله، صالحی فر ابراهیم، مظلومی نرگس، اصفهانی زاده محمد حسین، قزل سفلی هاشم، رافتی عادله و همکاران.. خلاصه سیاستی « کاهش مصرف سموم آفت کش در محصولات کشاورزی ». مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (218) :107-113

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19267-fa.html


چکیده:   (601 مشاهده)
مصرف هزاران تن از انواع مواد شیمیایی صنعتی از جمله کودهای شیمیایی و آفتکشها در حوزه کشاورزی، شرایط مخاطره آمیزی را برای سلامت عمومی جامعه و محیط زیست فراهم نموده است. با توجه به اجرای نامطلوب «آیین‌نامه اجرایی ورود، ساخت، فرمولاسیون و مصرف کودهای شیمیایی، زیستی، آلی و سموم دفع آفات نباتی» در سال‌های اخیر و بر اساس آخرین ابلاغیه وزیر محترم جهاد کشاورزی (شماره 1095/020-17/1/1401) تحت عنوان «دستورالعمل نظارت بر تولید و ارتقای سلامت محصولات گیاهی» مسئولیت بررسی و نظارت بر باقیمانده ترکیبات شیمیایی (آفتکشها، کودها، تنظیمکنندههای رشد، هورمونهای گیاهی، نیترات و فلزات سنگین)» بر عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی میباشد. معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران با مشارکت مرکز تحقیقات سلامت فرآوردههای گیاهی و دامی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مازندران، معاونت غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکی بابل، سازمان جهاد کشاورزی استان، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان، سازمان نظام مهندسی کشاورزی، اداره کل استانداردو اداره کل حفاظت محیط زیست به ساماندهی میزان مصرف سموم شیمیایی در محصولات کشاورزی استان به ویژه محصولات استراتژیک پرداخته است تا بتوان میزان مصرف سموم در محصولات کشاورزی را کنترل و خطر بالقوه آن‌ها را به حداقل رساند. از مهم‌ترین سیاستها و اقدامات اجرایی در این زمینه صدور QR Code در سیستم یکپارچه خدمات الکترونیکی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی (سامانه سانکا) و صدور گواهی ارتقاء سلامت محصول در سامانه مجوزهای الکترونیکی کشاورزی (سماک) به منظور شناسه‌دار کردن محصولات گیاهی در واحدهای تولیدی می‌باشد.
متن کامل [PDF 592 kb]   (349 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: سیاست گذاری و مدیریت

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb