Hosseini-khah Z, Kashi Z, Mahrooz A, Mohammadian Amiri R. Metabolic Surgery and the Improvement of Type 2 Diabetes: Clinical, Physiological and Molecular Mechanisms. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 33 (225) :224-243
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19343-fa.html
حسینی خواه زهرا، کاشی زهرا، مهروز عبدالکریم، محمدیان امیری راجعه. جراحی متابولیک و بهبود دیابت نوع 2: بالین و مکانیسم های فیزیولوژی و مولکولی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1402; 33 (225) :224-243
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19343-fa.html
چکیده: (1290 مشاهده)
سابقه و هدف: هم زمان با اپیدمی جهانی چاقی، افزایش بیماریهایی همچون دیابت نوع 2 نیز مشاهده میشود. یکی از مهمترین پیشرفتها در زمینه جراحی متابولیک، تأثیر آن بر دیابت نوع 2 است. در این مطالعه مروری، تاثیر انواع جراحیهای متابولیک و مکانیسمهای مرتبط با آن بر کاهش وزن و بهبود دیابت مورد بررسی قرار گرفته است.
مواد و روشها: جراحیهای متابولیک به عنوان یک روش درمانی موثر در بهبود دیابت نوع 2 معرفی شده است. در این بررسی، انواع جراحیهای متابولیک و مزایا و معایب آنها و همچنین مکانیسمهای فیزیولوژیکی و مولکولی مختلف در بهبود دیابت مورد بحث قرار گرفته است.
یافتهها: بهطور کلی پس از جراحی متابولیک مجموعه ای از تغییرات آناتومیکی، فیزیولوژیکی و مولکولی در دستگاه گوارش و سایر اندامها، حتی به صورت مستقل از کاهش وزن، میتواند در بهبود کنترل قندخون و تنظیم ترشح انسولین در بلندمدت مؤثر باشد. مهمترین اثرات ناشی از جراحی شامل افزایش حساسیت به انسولین، بهبود عملکرد و افزایش سلولهای β لانگرهانس، افزایش پاسخ هورمونهای اینکرتینی، تغییر در ترکیب و جریان اسیدهای صفراوی، اصلاح میکروبیوتای روده و بهبود متابولیسم گلوکز میباشد.
استنتاج: با توجه به نتایج مطلوب در کاهش وزن و بهبود دیابت، شناسایی مکانیسمهای مختلف کاهش گلوکز پس از جراحی جهت یافتن روشهایی که بدون نیاز به جراحی و به صورت غیر تهاجمی بتوانند نتایج مطلوبی را برای بیماران به ارمغان بیاورد بسیار مفید و ارزشمند خواهد بود.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
غدد