دوره 33، شماره 226 - ( آبان 1402 )                   جلد 33 شماره 226 صفحات 128-119 | برگشت به فهرست نسخه ها

Baghooli O, Akhlaghian Tab S, Taghavi S M, Bagheri Nesami M. The Causes of Readmission of Heart Failure Patients Admitted to Fatemeh Zahra Heart Center in Sari, 2022. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 33 (226) :119-128
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19384-fa.html
بقولی امید، اخلاقیان طاب شادی، تقوی سید مرتضی، باقری نسامی معصومه. بررسی علل مراجعه مجدد مبتلایان به نارسایی قلبی بستری شده در مرکز قلب فاطمه زهرا ساری در سال 1401. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1402; 33 (226) :119-128

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19384-fa.html

سابقه و هدف: علیرغم پیشرفتهای فراوان در زمینه درمان نارسایی قلبی، هنوز میزان بستری مجدد در این بیماران نسبتا بالا میباشد، که این امر موجب تحمیل هزینه به بیماران و بیمارستان میشود. لذا این مطالعه با هدف تعیین علل مراجعه مجدد مبتلایان به نارسایی قلبی بستری شده در مرکز قلب فاطمه زهرا ساری در سال 1401 طراحی و اجرا شد.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، ۳۰۹ بیمار مبتلا به نارسایی قلبی که برای بار دوم به مرکز قلب فاطمه زهرا ساری مراجعه کرده بودند، به روش نمونهگیری در دسترس در سال 1401، انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و علل بستری مجدد بود که روایی محتوای کیفی آن توسط 5 نفر از متخصصین قلب بررسی و تایید شد. نمونه ها با استفاده از 21SPSS ، آمار توصیفی، فراوانی نسبی و مطلق، میانگین و انحراف معیار مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: 54 درصد نمونه ها مرد و ۴۶ درصد زن بودند و میانگین سنی آن‌ها 12±66 سال بود. تنگی نفس در ۸۸ درصد افراد گزارش شد که طبق معیار ارزیابی انجمن قلب امریکا بیش‌ترین درجه شدت آن ۲ (در۴۴ درصد موارد) بود. افزایش درد قفسه سینه قبل از بستری مجدد نیز در ۳۰ درصد افراد گزارش شد که طبق معیار ارزیابی جامعه قلب کانادا بیش‌ترین شدت آن ۲ (۵۴ درصد موارد) بود. عدم رعایت برنامه بازتوانی در میان ۷۴ درصد بیمارانی که دارای برنامه بازتوانی بودند، مشاهده شد. عدم رعایت رژیم دارویی (۲۸ درصد)، تپش قلب (۲۸ درصد)، رخداد استرس‌زا (۲۲ درصد)، فعالیت سنگین (۲۱ درصد)، عدم رعایت رژیم غذایی (۲۱ درصد)، مصرف دخانیات (۷ درصد)، بیماری عفونی (۴ درصد)، قطع دارو (۴ درصد) و مصرف الکل در ۳ درصد بیماران مشاهده شد.

استنتاج: با توجه به اینکه بیشترین علت بستری مجدد بیماران نارسایی قلبی به دلیل تنگی نفس بوده و عدم رعایت برنامه بازتوانی، رژیم دارویی و غذایی نیز درصد بالایی از علل بستری مجدد این بیماران را به خود اختصاص داده است، رعایت برنامه بازتوانی به دلیل تاثیر زیادی که بر بهبود وضعیت تنفسی دارد، توصیه می‌شود. هم‌چنین آموزش بیماران در این زمینه، مشاوره و رعایت توصیه‌های پزشکان پس از ترخیص می‌تواند در عدم بستری مجدد و بهبود کیفیت زندگی بیماران موثر باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: قلب و عروق