دوره 33، شماره 222 - ( تیر 1402 )                   جلد 33 شماره 222 صفحات 109-98 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mousazadeh N, Khalatbary A, Nasiry D. Comparing the Effects of Blended Teaching and Traditional Teaching on Learning, Memorability and Satisfaction of Medical Students in an Embryology Module. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 33 (222) :98-109
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19400-fa.html
موسی زاده نوشین، خلعتبری علیرضا، نصیری داود. مقایسه آموزش درس جنین شناسی به روش ترکیبی و سنتی بر میزان یادگیری، یادداری و رضایتمندی دانشجویان رشته پزشکی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1402; 33 (222) :98-109

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19400-fa.html

سابقه و هدف: علوم تشریح برای دانشجویان پزشکی به جهت ارزش آن در پاراکلینیک و طبابت اهمیت خاصی دارد. ارائه این دروس و استفاده از روشهای ساده و در عین حال در دسترس آموزشی از دیرباز مورد توجه مدرسان این رشته بوده است. لذا مطالعه حاضر با هدف مقایسه آموزش درس جنین‌شناسی به روش ترکیبی و سنتی بر میزان یادگیری، یادداری و رضایتمندی دانشجویان پردیس پزشکی آمل انجام شد.
مواد و روشها: در مطالعه ترکیبی حاضر، تعداد 50 دانشجوی پزشکی در دو گروه فیلم آموزشی و شاهد به‌صورت تصادفی تقسیم شدند. ارزشیابی از دانشجویان در دو سطح کمی و کیفی انجام شد. در سطح کمی، نمرات آزمونهای میانترم و پایانترم ملاحظه شدند و همچنین با استفاده از چک لیست استاندارد به بررسی متغیرهای رضایتمندی و ... پرداخته شد. در سطح کیفی اطلاعات مربوط به دیدگاه دانشجویان از فیلمهای آموزشی با انجام مصاحبه با 20 دانشجو جمعآوری و نتایج به روش تحلیل محتوای کیفی آنالیز گردید.
یافتهها: یافته‌های بخش کمی نشان داد که وضعیت نمرات گروه فیلم در مقایسه با گروه شاهد بهطور معناداری در میان‌ترم و پایان‌ترم بهتر بود (0/05P<). هم‌چنین نتایج حاصل از چک لیست حاکی از آن بود که در گروه فیلم در هر سوال، نمرات بالاتر از میانگین بوده و ارزیابی دانشجویان به‌صورت کلی از این روش بالا بود. در بخش کیفی مطالعه، طبقه اصلی استخراج شده یادگیری اثربخش بود که شامل سه زیر طبقه ارتقاء یادگیری، افزایش انگیزه و تواناییهای شناختی بودند.
استنتاج: با توجه به این که روش فیلم‌های آموزشی خللی در روند آموزش ایجاد نمیکند و میتواند عامل تاثیرگذار در یادگیری دروس تجسمی مانند جنین‌شناسی باشد، به‌نظر می‌رسد پیشنهاد این روش در کلاسهای درس به دانشجویان کمک‌کننده و مفید باشد.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: آموزش پزشكی