دوره 21، شماره 1 - ( ویژه نامه اسفند (شماره 1) 1390 )                   جلد 21 شماره 1 صفحات 68-60 | برگشت به فهرست نسخه ها

Esmaeili R, Ahmadi F, Mohammadi E, Tirgari Seraj A. Being dependant: The most important concern of elderly patients in confronting with cancer diagnosis. J Mazandaran Univ Med Sci 2012; 21 (1) :60-68
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-1942-fa.html
اسمعیلی روانبخش، احمدی فضل ا...، محمدی عیسی، تیرگری سراج عبدالحکیم. وابسته شدن: مهم ترین دغدغه بیماران مسن در مواجهه با تشخیص سرطان. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1390; 21 (1) :60-68

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-1942-fa.html

سابقه و هدف: با توجه به افزایش بروز بیماری سرطان در سالمندان، تشخیص آن امری اجتناب ناپذیر بوده، لذا آن‌ها به‌طور مستقیم یا غیر مستقیم با تشخیص سرطان مواجهه می‌شوند و با توجه به صعب العلاج بودن این بیماری، دغدغه ها و نگرانی‌هایی را در بیماران مبتلا به وجود می‌آورد، که شناخت این نگرانی‌ها به کارکنان درمانی کمک می‌کنند تا مراقبت‌های مؤثری را برنامه‌ریزی نمایند. این مطالعه به منظور تبیین و درک دغدغه اصلی بیماران سالمند در مواجهه با تشخیص سرطان طراحی و اجراء شد. مواد و روش‌ها: این مطالعه کیفی- تحلیلی در سال 1391- 1390 بر روی 10 نفر از سالمندان مبتلا به سرطان که از بیماری خود آگاهی داشته‌اند انجام شد. نمونه‌گیری به صورت هدفمند شروع و با اشباع داده‌ها خاتمه یافت. برای جمع‌آوری داده‌ها از مصاحبه استفاده شد و تمامی مصاحبه‌ها ضبط و بلافاصله دست نویس شدند و داده‌ها با استفاده از تحلیل محتوی به روش قراردادی تجزیه و تحلیل گردید. یافته‌ها: از مجموع داده‌ها، 246 کد اولیه، 10 زیر طبقه و چهار طبقه اصلی به دست آمد. طبقات شامل: احساس ناتوانی در مقابله و سازگاری با بیماری، نگرانی از عدم امکان تأمین هزینه‌های بیماری، احساس طولانی شدن بیماری و احساس داشتن زندگی غیرعادی بود و این چهار طبقه، طبقه اصلی یا درون مایه مشترک طبقات وابسته شدن بود، که به عنوان دغدغه اصلی بیماران سالمند در رویارویی با تشخیص سرطان استخراج شد. استنتاج: یافته‌های تحقیق نشان داد وابسته شدن به دیگران، مهم‌ترین نگرانی بیماران سالمند درزمان مواجهه با تشخیص سرطان و علت بسیاری از تغییرات و دل نگرانی‌های آنان می‌باشد. کارکنان درمانی و پرستاران باید به این مسأله توجه نموده و در برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات خود بر تقویت استقلال این بیماران تمرکز نمایند.
واژه‌های کلیدی: دغدغه، بیماران مسن، تشخیص سرطان
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |