Saberi-Hasanabadi P, Shokrzadeh Lamuki M, Shahsavari V, Saeedi M, mohammadi H. Ochratoxin A (OTA) Determination in Wheat Flour Samples from Different Bakeries in Sari, Iran. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 33 (225) :174-184
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19442-fa.html
صابری حسن آبادی پریسا، شکرزاده لموکی محمد، شهسواری وحید، سعیدی مجید، محمدی حمیدرضا. بررسی میزان اکراتوکسین (A) در آرد گندم مصرفی نانواییهای شهر ساری با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC). مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1402; 33 (225) :174-184
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19442-fa.html
چکیده: (1518 مشاهده)
سابقه و هدف: مایکوتوکسینها متابولیت ثانویه قارچها هستند و دارای اثر سرطانزایی میباشند. اکراتوکسین(A) یکی از مایکوتوکسینهایی است که باعث آلودگی گندم و آرد حاصل از آن بسته به شرایط مختلف تولید، نگهداری و ذخیره میگردد. با توجه به سرطانزایی و جهشزا بودن این سم، پایش آلودگی آرد گندم مصرفی در نانواییها و جلوگیری از ورود این محصول به زنجیرۀ تأمین نان، امری ضروری است. هدف از این مطالعه شناسایی و تعیین مقدار اکراتوکسین(A) در آرد گندم مصرفی نانواییهای شهر ساری در سال 1396 با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) بود.
مواد و روشها: در این مطالعۀ تجربی، 30 نمونه از آرد مورد استفاده در تهیۀ نانهای لواش، بربری و سنگک از 5 منطقۀ جغرافیایی در سطح شهر ساری (استان مازندران) و در تابستان سال 1396، جمعآوری و غلظت اکراتوکسین(A) موجود در آنها با استفاده از HPLC از طریق خالصسازی با ستون ایمونوافینیتی تعیین گردید.
یافتهها: نتایج نشان داد که در هیچیک از مجموع 30 نمونه آرد برداشت شده، آلودگی به اکراتوکسین(A) مشاهده نشد. یافتههای حاصل، در انطباق با غلظت قابل قبول ذکرشده از اکراتوکسین(A) در استاندارد ملّی ایران بود.
استنتاج: با توجه به حجم بسیار زیاد نان مصرفی در سطح جامعه و با تکیه بر نتایج حاصل از این مطالعه، آرد مورد استفاده در تهیۀ نان در نانواییهای مورد بررسی به عنوان مادۀ اولیۀ ایمن از نظر میزان اکراتوکسین(A) مطابق با حدود مجاز تعیین شده توسط استاندارد ملّی ایران بوده و قابل قبول برای مصرف است.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
شیمی دارویی