دوره 21، شماره 2 - ( ویژه نامه اسفند (شماره 2) 1390 )                   جلد 21 شماره 2 صفحات 46-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

Motesaddi Zarandi S, Raei Shaktaie H, Yazdani Cheratee J, Hosseinzade F, Dowlati M. Evaluation of PM2.5 Concentration and Determinant Parameters on its Distribution in Tehran’s Metro System in 2012. J Mazandaran Univ Med Sci 2012; 21 (2) :37-46
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-1945-fa.html
متصدی زرندی سعید، راعی شکتایی حسین، یزدانی چراتی جمشید، حسین زاده فاطمه، دولتی محسن. بررسی غلظت 5/2 PM و پارامترهای موثر بر انتشارآن در سیستم متروی ایران به سال 1391. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1390; 21 (2) :37-46

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-1945-fa.html

سابقه و هدف: در بین آلاینده های هوا، ذرات از آلاینده های اولیه و عمده هوا می باشند. تحقیقات انجام گرفته توسط سازمان جهانی بهداشت (WHO) نشان داد که به ازای افزایش هر 10 میکروگرم غلظت ذرات، میزان مرگ و میر 3-1 برابر افزایش می‌یابد. لذا هدف از انجام این مطالعه تعیین غلظت 5/2Particulate Mamattel و پارامترهای موثر بر انتشارش در ایستگاه‌های مترو تهران در دو فصل پاییز و زمستان بوده است. مواد و روش‌ها: در این مطالعه غلظت5/2PM در دو فصل پاییز و زمستان در 24 ایستگاه مترو تهران بررسی شد. نمونه‌برداری ذرات بر روی 4 نقطه ایستگاه و در 4 دوره زمانی صبح، ‌ظهر، عصر و شب به عمل آمد. جهت نمونه برداری ذرات معلق از یک دستگاه قرائت مستقیم پرتابل HAZ DUST EPAM 5000‌ با دبی 4 لیتر در دقیقه استفاده شد. نتایج حاصله از اندازه‌گیری با استانداردهای EPA و سازمان حفاظت محیط زیست ایران مقایسه شد. یافته‌ها: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که حداکثر، میانگین و حداقل غلظت 5/2PM در ایستگاه‌های زیرزمینی به ترتیب 103، 49 و 10 میکروگرم برمترمکعب و در ایستگاه‌های روزمینی به ترتیب 99، 35 و 8 میکروگرم بر مترمکعب بود. استنتاج: نتایج این مطالعه نشان داده است که میانگین غلظت ذرات معلق در ایستگاه‌های مترو تهران بالاتر از استانداردهای محیطی EPA و سازمان حفاظت محیط زیست ایران بوده است.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: آموزش بهداشت