دوره 33، شماره 2 - ( ویژه‌نامه شماره دو - آذر 1402 )                   جلد 33 شماره 2 صفحات 268-259 | برگشت به فهرست نسخه ها

Foroughi Z, Siamian H, Tahmasebi Limoni S, Ghiasi M, Alizadeh navaei R, Nadi Ghara A A. Presentation Multifold Index: New Scientometric Indicator. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 33 (2) :259-268
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19507-fa.html
فروغی زهرا، صیامیان حسن، طهماسبی لیمونی صفیه، قیاسی میترا، علیزاده نوائی رضا، نادی قرا علی اضغر. معرفی مولتیفلد ایندکس(چند گانه): شاخص جدید علم سنجی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1402; 33 (2) :259-268

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19507-fa.html

سابقه و هدف: شاخص‌های موجود علم‌سنجی دارای نقاط قوت و ضعف هستند. این پژوهش با هدف ارائه شاخص جدیدی از علم‌سنجی در ارزیابی بازده علمی پژوهشگران به نام شاخص  Multifold انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه درباره 96 پژوهشگر در دانشگاه علوم پزشکی مازندران که حداقل 2 مقاله در پایگاه Scopus و حداقل 1 استناد دریافتی به مقالات داشتند، انجام شد. برای گردآوری داده‌ها از چک‌لیستی که دربرگیرنده متغیرهای سن علمی افراد، جذر تعداد کل مقالات فرد و جمع ارجاعات به مقالات برتر بود، استفاده شد. برای تحلیل‌های آماری مانند آنالیز فاکتوریال، آزمون کایزر و کرویت بارتلت و ماتریس هم‌بستگی، از نرم‌افزار SPSS نسخه 22 استفاده شد. برای اثبات قابل اعتماد بودن Multifold index، از آزمون ویژگی عملکردی و سطح زیر منحنی راک استفاده شد و حساسیت‌سنجی انجام شد که قدرت پیش‌بینی 99 درصد و توان تشخیصی 0/7 استخراج شد.
یافتهها: در محاسبه شاخص Multifold index، بیش‌ترین وزن به H-index به میزان 0/238 تعلق دارد و میزان عددی که ارائه می‌دهد، منطقی است و همه جوانب فعالیت علمی فرد را می‌سنجد. این شاخص برای محققانی که شاخص H یکسان دارند، متفاوت است.
استنتاج: شاخص Multifold index به نوعی ارزیابی کیفی منجر می‌شود و همه جوانب فعالیت‌های علمی افراد را در نظر می‌گیرد. در ارزیابی‌ها، پیش‌بینی وضعیت علمی پژوهشگران و تدوین نقشه جامع علمی در کشور، می‌توان از آن بهره برد.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: كتابداري و اطلاع رساني