دوره 33، شماره 1 - ( ویژه‌نامه شماره یک - آبان 1402 )                   جلد 33 شماره 1 صفحات 308-302 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sorkhi H, Heydari F, Noraldini H G, Bizhani A, Pournasrollah M, Mohammadi M. Ultrasound Finding in the First Episode of Acute Pyelonephritis in Children under 2 Years and Over 2 Years. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 33 (1) :302-308
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19532-fa.html
سرخی هادی، حیدری فاطمه، نورالدینی حاجی قربان، بیژنی علی، پورنصرالله محمد، محمدی محسن. مقایسه‌ی یافته‌های سونوگرافی در پیلونفریت در کودکان کمتر از دو سال و بالای دو سال. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1402; 33 (1) :302-308

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19532-fa.html

سابقه و هدف: این مطالعه به بررسی کاربرد سونوگرافی در تشخیص ناهنجاری‌های غیرطبیعی، در بیمارستان کودکان امیرکلا می‌پردازد.
مواد و روش‌ها: کودکانی با پیلونفریت حاد تب‌دار و شرایط ورود مشخص به مطالعه، شامل تمام کودکان 1 ماه تا 18 سال، در سال‌هال 1390 تا 1399، وارد مطالعه شدند. سونوگرافی به‌منظور تشخیص اختلالات ساختمانی سیستم ادراری انجام شد.
یافته‌ها: نتایج نشان می‌دهد که کلیه‌ی بزرگ‌تر از حجم معمولی (29 درصد) و هیدرونفروز (27 درصد) اختلالات شایع بوده‌اند. در مجموع، پسران دارای اختلالات بیش‌تری نسبت به دختران بوده‌اند. سونوگرافی در تشخیص ناهنجاری‌ها در کودکان زیر دو سال (41 درصد) و بالای دو سال (47 درصد) مؤثر بوده است. E.coli (83 درصد) شایع‌ترین میکروارگانیسم در تمام گروه‌های سنی و جنسیت‌ها بوده است.
استنتاج: مطالعه نشان می‌دهد که در کودکان با پیلونفریت حاد تب‌دار، سونوگرافی به‌عنوان روشی غیرتهاجمی، دردسترس و با قیمت مناسب، برای تشخیص ناهنجاری‌های غیرطبیعی توصیه می‌شود
واژه‌های کلیدی: پیلونفریت، هیدرونفروزیس، E.coli
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: نورولوژی کودکان