دوره 33، شماره 2 - ( ویژه‌نامه شماره دو - آذر 1402 )                   جلد 33 شماره 2 صفحات 150-139 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

nahvi A, Goli H R, Davoodi A, Jafari A, Hosseinnataj A, Golkar F et al . Comparison of the Antimicrobial Effect of Pomegranate Seed Extract with MI Fluoride Varnish and Their Synergistic Effects against Cariogenic Bacteria (Streptococcus mutans and Lactobacillus acidophilus)-an in-Vitro Study. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 33 (2) :139-150
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19562-fa.html
نحوی اعظم، گلی حمیدرضا، داوودی علی، جعفری علی، حسین نتاج ابوالفضل، گل کار فاطمه و همکاران.. مقایسه اثر ضد میکروبی عصاره دانه انار با وارنیش فلوراید MI و اثرهای سینرژیسم آن ها بر باکتری های پوسیدگی زای دندان (استرپتوکوکوس موتانس و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس) در شرایط آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1402; 33 (2) :139-150

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19562-fa.html


چکیده:   (370 مشاهده)
سابقه و هدف: خواص ضد باکتریایی انار در مطالعات متعددی بررسی شده است. هدف از این مطالعه مقایسه اثر ضد میکروبی عصاره دانه انار (PSE: Pomegranate Seed Extract) با وارنیش فلوراید MI و نیز بررسی اثر سینرژیسم آنها بر باکتریهای پوسیدگیزای دهانی استرپتوکوکوس موتانس و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بود.
مواد و روشها: در این مطالعه in-vitro، از تست‌های دیسک آگار دیفیوژن (قطر هاله عدم رشد) و میکروبراث دایلوشن برای بررسی خواص ضد باکتریایی و حداقل غلظت مهاری (MIC) و کشندگی (MBC) ترکیبات استفاده شد. فعالیت ضد باکتریایی عصاره‌های متانولی در 5 گروه PSE، PSE و وارنیش، وارنیش MI، کنترل مثبت (آمپی‌سیلین و اریتروماسین) و کنترل منفی (سرم فیزیولوژیک استریل) بررسی شد. داده‌ها با نرم‌افزار SPSS نسخه 22 تحلیل شدند.
یافتهها: بیش‌ترین قطر هاله مهار رشد در استرپتوکوکوس موتانس و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس به ترتیب در ترکیب دو عصاره ((mm) 0/22±12/0) و وارنیش ((mm) 0/22±12/1) بود و نیز کم‌ترین قطر هالهها در PSE به ثبت رسید (به ترتیب (mm) 0/0±8/1 و (mm) 0/5±4/1). وارنیش کم‌ترین MIC و MBC را در هر دو گونه باکتریایی به ثبت رساند. در مهار رشد استرپتوکوکوس موتانس، PSE و وارنیش عملکردی مشابه داشتند (0/588P=)؛ در حالی که اثرهای سینرژیستی چشمگیری در استفاده هم‌زمان از دو عصاره مشاهده شد (0/05>P).
استنتاج: وارنیش نسبت به سایر گروه‌های مورد مطالعه دارای اثرهای سودمندتری بود و برای مهار رشد دو گونه باکتریایی به غلظت کم‌تری از آن نیاز است. با این حال میتوان از غلظتهای بالای PSE، با و بدون وارنیش فلوراید در برابر استرپتوکوکوس موتانس بهره برد.
 
متن کامل [PDF 912 kb]   (118 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: دندانپزشکی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb