دوره 33، شماره 226 - ( آبان 1402 )                   جلد 33 شماره 226 صفحات 196-192 | برگشت به فهرست نسخه ها

Davoodi L, Abedi Samakoosh M, Mirani Q, Rahimzadeh G. Evaluation of Prevalence and Microbial Resistance Pattern in Patients with Nosocomial Infections in Razi Ghaemshahr Hospital, Mazandaran. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 33 (226) :192-196
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19585-fa.html
داودی لطف اله، عابدی سماکوش محمد، میرانی غزل، رحیم زاده گلنار. بررسی شیوع و الگوی مقاومت میکروبی در بیماران مبتلا به عفونت‌های بیمارستانی در بیمارستان رازی قائم‌شهر، مازندران. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1402; 33 (226) :192-196

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19585-fa.html

سابقه و هدف: با وجود پیشرفت در روشهای جدید درمانی، عفونتهای بیمارستانی همچنان یکی از معضلات عمده بهداشتی و درمانی است. عفونتهای بیمارستانی همراه با ظهور و گسترش پاتوژنهای با مقاومت چندگانه یکی از مهمترین مشکلات بهداشتی در سراسر جهان است. این مطالعه با هدف بررسی میزان شیوع عفونتهای بیمارستانی و تعیین الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی در بیمارستان رازی قائمشهر، استان مازندران انجام پذیرفت.
مواد و روشها: این مطالعه توصیفی- مقطعی، در بیمارستان رازی قائمشهر، استان مازندران در سال 1397-1396 انجام شد. نمونههای جدا شده از بیماران بستری با کشت مثبت انتخاب شدند. الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی با استفاده از روش دیسک دیفیوژن (Disk diffusion) انجام شد.
یافتهها: از میان 672 بیمار بستری در بخش های مختلف، بیشترین توزیع فراوانی بیماران در بخش عفونی (40 درصد) بود. شایع ترین پاتوژن جدا شده اشریشیاکلی (26/2درصد)، آسینتوباکتر بائومانی (14/7 درصد)، انتروباکتر (14/1 درصد)، پسودوموناس آئروژنوزا (13/5 درصد) و سیترو باکتر (12/8 درصد) بودند. پاتوژن‌ها در برابر سفالوسپورینها، فلوروکینولون‌ها و مهارکنندههای بتا لاکتاماز و کارباپنم ها مقاومت بالایی نشان دادند.
استنتاج: در مطالعه حاضر شایعترین پاتوژن جدا شده اشریشیاکلی بود. ظهور سیترو باکتر با مقاومت آنتیبیوتیکی بالا میتواند ناشی از تغییر الگوی شیوع میکروارگانیسمها در این بیمارستان باشد.
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: عفوني