دوره 22، شماره 98 - ( اسفند 1391 )                   جلد 22 شماره 98 صفحات 321-312 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ahmadi Jalali Moghadam M, Honarmand H, Asfaram Meshginshahr S, Soltani Tehrani B, Nojavan M. Frequency of Legionella Pneumophila in Tap Water and Water of Infant Incubators in Guilan Hospitals, Iran. J Mazandaran Univ Med Sci 2013; 22 (98) :312-321
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-1980-fa.html
احمدی جلالی مقدم معصومه، هنرمند حمید رضا، اسفرم مشگین شهر سجاد، سلطانی تهرانی بهرام، نوجوان مجید. فراوانی لژیونلا پنوموفیلا در شیر آب سرد و گرم و مخزن آب انکوباتورهای بخش نوزادان بیمارستانهای گیلان. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1391; 22 (98) :312-321

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-1980-fa.html

سابقه و هدف: شیوع عفونت بیمارستانی لژیونلایی، اغلب با آلودگی منابع آب بیمارستانی مرتبط است. این مطالعه به منظور تعیین فراوانی توالی ژن mip در لژیونلا پنوموفیلاهای موجود در شیر آب گرم و سرد و مخزن آب انکوباتورهای بخش نوزادان بیمارستان های استان گیلان انجام شده است. مواد و روش‌ها: این مطالعه صیفی- مقطعی بوده که بر روی 140 نمونه بیمارستانی انجام شد. نمونه‌گیری با روش جمع‌آوری مستقیم آب در ظرف استریل انجام گردید. تمام نمونه‌ها پس از تراکم‌سازی با انجام سانتریفیوژ، به محیط کشت یست اکستراکت براث حاوی ال سیستئن و گلیسین و وانکومایسین انتقال داده شده و انکوبه گردیدند. استخراج DNA با روش بویلینگ- پرسیپیتاسیون انجام گردید. نمونه‌ها با روش PCR و با استفاده از پرایمرهای مربوطه از نظر وجود لژیونلا پنوموفیلا و ژن mip و آلودگی باکتریایی غیر لژیونلایی بررسی شدند. یافته‌ها: حدود 5/8 درصد نمونه ها لژیونلا پنوموفیلا بودند که 1/11 درصد از آب انکوباتورها و 8/5 درصد از آب‌های شیر سرد و گرم جداسازی شدند. حدود 8/2 درصد کل نمونه‌ها ژن mipداشتند. یک سوم لژیونلاهای آب انکوباتورها و نیمی از لژیونلاهای آب گرم، ژن mip داشتند ولی لژیونلا پنوموفیلاهای آب سرد فاقد ژن mip بودند. حدود 2/87 درصد از نمونه‌های فاقد لژیونلا پنوموفیلا، آلودگی با باکتری‌های گرم منفی داشتند. استنتاج: علی‌رغم استفاده از آب مقطر در مخزن انکوباتورهای بخش نوزادان، آلودگی لژیونلایی باکتریایی چشمگیر است که علت آن می‌تواند راکد ماندن طولانی آب در مخزن انکوباتور و تشکیل بیوفیلم باشد. بالا بودن دمای مخازن آب گرم بیمارستان‌ها و کلرین باقیمانده در آب لوله کشی، علت کم بودن درصد آلودگی لژیونلایی در نمونه‌های آب گرم و سرد بوده ولی این اقدامات بر آلودگی با باکتری‌هایی دیگر بی‌تأثیر بوده است.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ميکروبيولوژي