دوره 33، شماره 2 - ( ویژه‌نامه شماره دو - آذر 1402 )                   جلد 33 شماره 2 صفحات 410-398 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shabani Panbeh Choleh S, Heidari M, Kazeminejad E, Mohammadi M, Rajabi A. Investigating in vitro Effect of Endodontic Calcium Silicate-based Biomaterials on the Human Cell Survival: A Systematic Review. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 33 (2) :398-410
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19951-fa.html
شعبانی پنبه چوله سحر، حیدری محمود، کاظمی نژاد عزت اله، محمدی مسعود، رجبی عبدالحلیم. بررسی تأثیر بیومتریال‌های اندودونتیک بر پایه سیلیکات کلسیم بر زنده‌مانی سلول‌های انسانی در شرایط آزمایشگاهی؛ یک مطالعه مروری سیستماتیک. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1402; 33 (2) :398-410

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19951-fa.html

سابقه و هدف: استفاده از بیومتریال‌ها در دندان‌پزشکی ترمیمی مورد توجه روزافزون قرار دارد. در درمان پالپ زنده از مواد با پایه کلسیم‌سیلیکات استفاده می‌شود که مرسوم‌ترین آن‌ها سه ماده MTA، بیودنتین و CEM Cement است. هدف پژوهش حاضر انجام مروری سیستماتیک به منظور بررسی اثر سیتوتوکسیسیتی سه نوع کلسیم‌سیلیکات بیس سمنت فوق‌الذکر است.
مواد و روشها: در این مطالعه مروری، برای دستیابی به مطالعات مرتبط از پایگاه‌های اطلاعاتی انگلیسی Pubmed، Scopus و Web of science، Cochrane، ProQuest، Wiley و Ovid All Database included Embase و تمام مقالات مرتبط با حیطه پژوهش که در جهان از ابتدا تا 16 فوریه 2023 به چاپ رسیده و به زبان انگلیسی بودند، استفاده شد. در این زمینه، مطالعاتی که به بررسی سمیت سلولی سه نوع کلسیم‌سیلیکات بیس سمنت پرداخته بودند، وارد مطالعه شدند.
یافتهها: از مجموع 8004 مقاله، 32 مقاله که دارای معیار ورود به مطالعه بودند، بررسی شدند. برایند مطالعات نشان داد که تفاوت قابل توجهی بین این سه ماده از نظر سیتوتوکسیسیتی وجود ندارد.
استنتاج: بررسی مطالعات انجام شده بیانگر این نکته بود که هر سه بیومتریال بررسی شده (MTA, Biodentine, CEM Cement) تأثیر مثبت و مناسبی بر زنده‌مانی سلول‌ها نشان دادند؛ لذا، استفاده از این بیومتریال‌ها در درمان‌های ترمیم و بازسازی دندان توصیه می‌شود.

نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: دندانپزشکی