Karimzadeh L, Bagheri G A, Pour Ali A, Gholipour M, Mohammadi Z, Moshrefi B, et al . Evaluation of Lead, Cadmium and Copper in Black Tea Leaves in Mazandaran Factories, Spring and Summer 2011 . J Mazandaran Univ Med Sci 2013; 23 (99) :2-10
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-2010-fa.html
کریم زاده لاله، باقری غلامعلی، پورعلی افلاطون، قلی پور محمد، محمدی زهرا، مشرفی بهناز، و همکاران.. اندازه گیری میزان سرب، کادمیوم و مس در چای سیاه تولیدی در کارخانجات مازندران در بهار و تابستان 1390. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1392; 23 (99) :2-10
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-2010-fa.html
چکیده: (11644 مشاهده)
سابقه و هدف: منبع اصلی عناصرکمیاب موجود در گیاهان مواد مغذی و خاک محیط رشدشان می باشد. از طرفی رشد چای تحت تأثیر عواملی مثل رطوبت نسبی هوا، اختلاف دمای شب و روز و طول روز که وابسته به فصل میباشد قرار میگیرد. از این رو این تحقیق با هدف بررسی تأثیر زمان برداشت برگ چای سیاه در میزان فلزات سنگین چای در استان مازندران صورت گرفت.
مواد و روشها: مطالعه در آزمایشگاه کنترل مواد غذایی استان مازندران، بر روی 32 نمونه از برگ چای کاشته شده در استان مازندران انجام شد. اندازهگیری عناصر به روشهای اسپکتروفتومتری جذب اتمی کوره گرافیتی و شعله انجام شد. برای مقایسه میانگین هرکدام از متغیرها با حدود استاندارد از آزمون One-Sample- t-test و برای بررسی استقلال بین متغیرها از آزمون مربع کای استفاده شد.
یافتهها: میانگین مس، کادمیوم و سرب در فصل بهار و تابستان برحسب میلی گرم در کیلوگرم به ترتیب (3/10±14/23، 8/12±19/30)، (68/0±40/0، 07/0±16/0)، (34/1±33/2، 21/1±25/2) بود. میزان سرب در بهار و تابستان و کادمیوم در تابستان به طور معنیداری بالاتر و میزان مس در بهار و تابستان به طور معنیداری پایین تر از مقدار استاندارد ملی ایران بود (05/0≥p). بین فصل و میزان فلزات اندازه گیری شده ارتباط معنیداری دیده نشد.
استنتاج: با توجه به بالا بودن سرانه مصرف چای سیاه در کشور که باعث میشود چای یکی از راههای با اهمیت دریافت عناصر کمیاب باشد، کنترل میزان عناصر کمیاب در چای و عوامل مؤثر برآن ضروری به نظر میرسد.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
داروسازی