دوره 21، شماره 2 - ( ویژه نامه اسفند (شماره 2) 1390 )                   جلد 21 شماره 2 صفحات 35-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ziaei Hezarjaribi H, Dalimi A, Ghasemi M, EsmaeiliReykande S, Fakhar M. Verminous Appendicitis and Its Histopathologic Lesions . J Mazandaran Univ Med Sci 2012; 21 (2) :29-35
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-2016-fa.html
ضیایی هزارجریبی هاجر، دلیمی عبدالحسین، قاسمی مریم، اسماعیلی ری کنده سمیرا، فخار مهدی. آپاندیسیت‌های کرمی و ضایعات هیستوپاتولوژی آن. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1390; 21 (2) :29-35

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-2016-fa.html

سابقه و هدف: آپاندیسیت به التهاب آپاندیس در اثر عوامل پاتوژن مختلف اطلاق می گردد. انگل‌ها به‌صورت اکتوپیک ممکن است وارد آپاندیس شده وآپاندیسیت کرمی را ایجاد نمایند. مطالعه حاضر با هدف شناخت فراوانی نسبی آپاندیسیت‌های انگلی در آپاندکتومی‌های دو بیمارستان امام و بوعلی شهر ساری و ارتباط آلودگی با ایجاد التهابات و عوامل دموگرافیک بیماران، انجام شد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، لام های پاتولوژی تهیه شده از تمام موارد آپاندکتومی بیمارستان-های امام خمینی و بوعلی شهر ساری در یک دوره 5 ساله (88-1384) بررسی شدند. سپس نوع ضایعات پاتولوژی و آلودگی به انگل، مورد توصیف و شناسایی قرارگرفتند. شناسایی انگل براساس مشخصات میکروآناتومی انگل‌ها دربافت آپاندیس انجام شد. یافته‌ها: از 2135 مورد آپاندکتومی، 31 مورد (45/1درصد) دارای آلودگی انگلی و 2104 (55/98 درصد) بدون آلودگی بودند. انگل های کرمی شناسایی شده شامل انتروبیوس و رمیکولاریس (40/1 درصد) و تنیا (046/0 درصد) بود. هم چنین 23 مورد (19/74 درصد) از آپاندیس های دارای آلودگی کرمی دارای آماس و 8 مورد (81/25 درصد) فاقد آماس بود. بیش‌ترین میزان فراوانی آپاندیسیت های انگلی در گروه سنی زیر 10 سال (10/4 درصد) بود. استنتاج: مطالعه حاضر، نقش عفونت های انگلی را در ایجاد آپاندیسیت مطرح می سازد، اما عدم وجود التهاب در برخی از آپاندیسیت های انگلی نیاز به بررسی بیشتری دارد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: انگل شناسي