دوره 33، شماره 229 - ( بهمن 1402 )                   جلد 33 شماره 229 صفحات 74-70 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghasemian R, Aliyali M, Mehravaran S H, Maleki I, Mohammadi H, Hemmati A A, et al . The Effect of Curcumex Supplement (Containing Turmeric, Ginger, and Black Pepper Extract) on Clinical Manifestations and Laboratory Findings of Patients with COVID-19. J Mazandaran Univ Med Sci 2024; 33 (229) :70-74
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-20208-fa.html
قاسمیان رویا، علیالی مسعود، مهرآوران سید حسین، ملکی ایرج، محمدی حسین، همتی علی اصغر، و همکاران.. اثر مکمل یاری کورکومکس (حاوی عصاره زردچوبه، زنجبیل و فلفل سیاه ) بر تظاهرات بالینی و یافته‌های آزمایشگاهی بیماران مبتلا به کووید-۱۹. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1402; 33 (229) :70-74

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-20208-fa.html


چکیده:   (431 مشاهده)
سابقه و هدف: کووید-19 نام بیماری حاصل از ویروس نوپدید SARS-Cov-2 می‌باشد. تاکنون درمان‌های غیر اختصاصی زیادی در مورد این ویروس به‌کار برده شده است؛ اما اکثر این داروها اثربخش نبوده و با عوارض زیادی برای بیماران همراه بوده است. از این‌رو استفاده از گیاهان دارویی مورد توجه بسیار قرار گرفته است. این مطالعه با هدف بررسی اثرات مکمل‌ یاری داروی کورکومکس بر روند بهبودی بیماری در بیماران سرپایی مبتلا به کووید-19می‌باشد.
مواد و روشها: مطالعه حاضر که یک کارآزمایی بالینی تصادفی‌کنترل‌شده دو سوکور است؛ بر روی بیماران سرپایی مبتلا به کووید-19 انجام گرفت. معیارهای ورود به این مطالعه شامل، بیمارانی که در سی‌تی‌اسکن قفسه سینه نمای ground glass داشتند، وجود علائم بالینی مانند سرفه خشک، تنگی نفس، تب، ضعف، اسهال، سردرد، آبریزش بینی یا داشتن سابقه تماس با بیمارکرونایی یا مسافرت اخیر به مناطق پرخطر و افرادی که در سواب نازوفارنکس بررسی شده در PCR نتیجه مثبت داشتند؛ بوده است. کورکومکس یک داروی گیاهی شامل ترکیبی از فلفل سیاه، زردچوبه و زنجبیل می‌باشد. فلفل سیاه دارای طبیعت گرم می‌باشد و خواص قابض، ضد نفخ و محرک دستگاه گوارش دارد. برای این گیاه اثرات آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی‌گزارش شده است‌که در بیماری‌کووید-19 می‌تواند مفید واقع شود. حجم نمونه برابر با 60 نفر بودکه در 2 گروه 30 نفره مداخله و کنترل قرار گرفتند. هر دو گروه داروهای روتین تجویز شده برای بیماران سرپایی را دریافت کردند. یک گروه علاوه بر این درمان‌ها کورکومکس (حاوی 170 میلی‌گرم زنجبیل، 4 میلی‌گرم فلفل سیاه و 340 میلی‌گرم زردچوبه) روزانه و گروه کنترل پلاسبو دریافت کرد.
یافتهها: نتایج مطالعه‌ فعلی بیانگر آن بودکه میانگین طول مدت تمام علائم بالینی مورد سنجش این مطالعه به‌طور معنی‌داری درگروه مداخله کم‌تر از گروه کنترل بوده است (تنگی نفس: 13/2 روز در مقابل 66/3 روز، سرفه: 4 روز در مقابل 7/6 روز، علائم گوارشی: 0/73 روز در مقابل 2/21 روز و میالژی:4/1 روز در مقابل 9/2 روز). هم‌چنین این نتایج نشان می‌دهد میانگین دمای بدن قبل از شروع مداخله در گروه مداخله 38/32 درجه سانتی‌گراد ودر گروه کنترل 38/17 درجه سانتی‌گراد بوده است. این میزان 5 روز پس از شروع مطالعه در گروه مداخله به‌طور معنی‌داری کم‌تر از گروه کنترل بوده است (37/46 درجه سانتی‌گراد در مقابل 37/92). میانگین اشباع اکسیژن قبل از شروع مداخله در گروه مداخله 94/76درصد و در گروه کنترل95/63 درصد بود. این میزان 5 روز پس از شروع مطالعه در گروه مداخله به‌طور معنی‌داری بیش‌تر از گروه کنترل بوده است (97/16 درصد در مقابل 96/1درصد) روند کاهش مارکرهای التهابی (ESR و CRP) در گروه مداخله شدت بیش‌تری نسبت به گروه کنترل داشت. نتایج این مطالعه نشان داد میانگین تعداد لنفوسیت پس از مداخله در گروه مداخله به‌طور معنی‌داری افزایش بیش‌تری نسبت به گروه کنترل داشت(1544/46 در گروه مداخله و 1132/58 درگروه کنترل).
استنتاج: این مطالعه نشان داد، مصرف روزانه یک نوبت از داروی کورکومکس به‌عنوان یک مکمل درکنار سایر درمان‌های روتین بیماری کووید-19 تاثیر مثبتی بر روند بهبود بیماری داشته و باعث کوتاه شدن سیر علائم بالینی، کاهش سریع‌تر مارکرهای التهابی و تصحیح لنفوپنی می‌شود. طول دوره علائم بالینی شامل تنگی نفس، سرفه، میالژی و علائم گوارشی در بیماران مبتلا به کووید-19 که تحت درمان با داروی کورکومکس قرار گرفته‌اند به‌طور مشخصی کاهش پیدا کرد. هم‌چنین این نتایج نشان داد که سیر بهبود تب و هایپوکسمی (کاهش اشباعیت هموگلوبین از اکسیژن) در گروه مداخله سریع‌تر از گروه پلاسبو بوده است و به‌طور معنی‌داری کم‌تر از گروهی از بیماران بود که پلاسبو دریافت کردند.

شماره ثبت کارآزمایی بالینی : 1N20230125057216IRCT
 
متن کامل [PDF 600 kb]   (173 دریافت)    

نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: عفوني

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb