چکیده: (2102 مشاهده)
سابقه و هدف: هوش مصنوعی به عنوان یک فناوری نوین، کاربردهای مختلفی را در داروسازی دارد که یکی از مهمترین آنها برای بهبود فرایند آموزش و یادگیری است. با این حال، استفاده از هوش مصنوعی در آموزش داروسازی نیازمند توجه به مسائل اخلاقی و حقوقی است. در این مقاله، به بررسی کاربردهای هوش مصنوعی در آموزش داروسازی و همچنین چالشهای استفاده از هوش مصنوعی در آموزش پرداخته خواهد شد.
مواد و روشها: این مطالعهی مروری، به بررسی کاربرد هوش مصنوعی در علم داروسازی و به خصوص جنبههای مختلف کاربرد آن در آموزش دانشجویان داروسازی میپردازد. همچنین چالشهای قانونی و اخلاقی را در زمینه استفاده از هوش مصنوعی در این حوزه را شرح میدهد.
یافتهها: مهمترین کاربردهای استفاده از هوش مصنوعی در آموزش داروسازی، شخصیسازی بیشتر، بهبود کارایی و کارآمدتر شدن فرآیند آموزش است. همچنین استفاده از دستیاران مجازی و رباتهای چت هوش مصنوعی جهت افزایش تعامل و انگیزه، تسریع در فرایند امتحانات و تصحیح آنها و همچنین استفاده از فناوریهای شبیهسازی جهت افزایش مهارتهای آزمایشگاهی و بالینی موثر میباشد. مهمترین چالشها در فرآیند عملکرد هوش مصنوعی از جنبهی اخلاقی شامل نابرابری، تبعیض نژادی، عدم دقت در پردازش دادهها و غیره است. از نظر قانونی نیز نگرانیهایی مانند عدم مراقبت کافی در حفاظت اطلاعات شخصی، عدم حفظ حریم خصوصی و مسئولیت و سازوکار شناسایی و تقسیم مسئولیت درصورت بروز آسیب ناشی از عملکرد این ابزار وجود دارد.
استنتاج: با وجود کاربردهای مفید هوش مصنوعی در شخصیسازی آموزشی و افزایش کارآمدی و انگیزه دانشجویان در آموزش دانشجویان داروسازی، به نظر میرسد میتواند در قسمتهای مختلف به استاد در یادگیری بهتر و موثرتر کمک کند. از طرف دیگر، با توجه به چالشهای اخلاقی و حقوقی مانند حفظ حریم خصوصی، رفع تبعیض، رعایت مالکیت فکری و شفاف سازی پاسخگویی میتواند نگرانیهای مطرح شده را در استفاده از این تکنولوژی جدید برطرف نماید.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
داروسازی