دوره 17، شماره 57 - ( فروردين 1386 )                   جلد 17 شماره 57 صفحات 102-99 | برگشت به فهرست نسخه ها

Akha O, Rajabian R, Aboutorabi R, Teymouri S. Diabetic ketoacidosis in a patient with acromegaly, a case report. J Mazandaran Univ Med Sci 2007; 17 (57) :99-102
اخی عذرا، رجبیان رضا، ابوترابی رباب بیگم، تیموری سمیه سادات. گزارش یک مورد کتواسیدوز دیابتی (DKA) در بیمار مبتلا به آکرومگالی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1386; 17 (57) :99-102

اگر چه اختلال تحمل گلوکز در 36 درصد و دیابت آشکار در 30 درصـد مـوارد آکرومگالـی دیده می شود، امـا کتو اسیدوز دیابتی در این بیماران نادر است. در مطالعه حاضرخانم 22 سـاله، به علت تـاری دید چشـم چپ و قطـع قاعدگی (به ترتیب از 4 ماه و 6 ماه قبل) به درمانگاه مغـز و اعصـاب مراجعـه و با مشاهـده ماکـروآدنـوم هیپوفیـز در Magnetic Resonance Imaging (MRI) کاندید جراحی شد. بیمار چند ساعت قبل از جراحی دچار تنگی نفس، کاهش سطح هوشیاری و تب شد که با قندخون 500 میلی گرم/ دسی لیتر، PH=7.06 و بی کربنات 2.4 در گازهای خون شریانی و دفع کتون در ادرار تشخیص کتواسیدوز دیابتی (DKA) برای بیمار مطرح گردید. بیمار با دوز بالای انسولین وریدی (500 واحد انسولین روزانه) و مایعات تحت درمان قرار گرفت. بعد از آماده شدن جواب آزمایشات هورمونی شامل؛ هورمون رشد 100 نانوگرم/ میلی لیتر و فاکتور رشد وابسته به انسولین 1560 (IGF-1) 1 نانوگرم/ میلی لیتر با تشخیص آکرومگالی، اکترئوتید تجویز گردید و میزان نیاز به انسولین کاهش یافت وبیمار جراحی شد. پس از برداشت آدنوم هیپوفیز، نیاز به انسولین برطرف شد و بیمار با قرص متفورمین (1 عدد روزانه) مرخص گردید.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |