دوره 34، شماره 240 - ( دی 1403 )                   جلد 34 شماره 240 صفحات 44-34 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Goli H R, Moradi S F, Haghshenas M R, Elahi G, Gholami M. Frequency of Plasmid-Mediated Quinolone-Resistance (qnr) Genes in Pseudomonas aeruginosa Strains Isolated from Hospitalized Patients. J Mazandaran Univ Med Sci 2024; 34 (240) :34-44
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-20434-fa.html
گلی حمیدرضا، مرادی سیده فاطمه، حق شناس محمدرضا، الهی غزاله، غلامی مهرداد. ﺑﺮرﺳﯽ فراوانی ژن‌های مقاومت کینولونی وابسته به پلاسمید در ایزوله‌های سودوموناس آئروژینوزا جدا شده از بیماران بستری در شهر ساری. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1403; 34 (240) :34-44

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-20434-fa.html


چکیده:   (62 مشاهده)
سابقه و هدف: کینولونها و فلوروکینولونها برای درمان عفونت سویههای مقاوم سودوموناس آئروژینوزا استفاده میشوند، اما مصرف بیرویه آنتیبیوتیکها بدون توجه به الگوهای مقاومتی منجر به ظهور سویههای جدید و مقاوم به درمان شده است. این مطالعه با هدف بررسی ژنهای مقاومت کینولونی وابسته به پلاسمید(qnr)، در میان ایزولههای سودموناس آئروژینوزای جمع‌آوری شده از بیمارستانهای آمورشی- درمانی شهرستان ساری، انجام پذیرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی-تحلیلی، 100 ایزوله بالینی سودوموناس آئروژینوزا از بیماران بستری در بیمارستانهای آموزشی درمانی شهر ساری جمعآوری شد. شناسایی ایزولهها با استفاده از تستهای استاندارد میکروبیولوژیکی انجام شد. ارزیابی الگوی مقاومت دارویی سویهها با استفاده از روش دیسک دیفیوژن مطابق با گایدلاین CLSI انجام گرفت. با استفاده از تکنیک مولکولی واکنش زنجیرهای پلیمراز (PCR) حضور ژنهای qnrA، qnrB و qnrS مورد بررسی قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل دادهها از نرمافزار آماری SPSS نسخه 22 و تست آماری Chi-square استفاده گردید.
یافتهها: در مطالعه حاضر ۱۰۰ ایزوله سودموناس آئروژینوزا مورد بررسی قرار گرفت که از این میان ۷۱ ایزوله متعلق به مردان بود. بیشترین تعداد ایزوله‌ها مربوط به بیماران بستری در بخش ICU بود. فراوانی هر یک از ژن‌های qnrA، qnrB و qnrS به ترتیب ۳۱، ۲۴ و ۳۵ درصد بود.
استنتاج: مطالعه حاضر بیانگر توزیع گسترده ژن‌های مقاومت کینولونی وابسته به پلاسمید، به‌ویژه ژن qnrS، در ایزوله‌های سودوموناس آئروژینوزا در شهر ساری است. بیشترین حساسیت آنتی‌بیوتیکی مربوط به آنتی‌بیوتیک پیپراسیلین/تازوباکتام بود که آن را به‌عنوان مؤثرترین گزینه درمانی تبدیل می‌کند. در میان کینولون‌ها، سیپروفلوکساسین بالاترین اثربخشی را علیه این ایزوله‌ها نشان داد. با توجه به شیوع بالای ژن‌های مقاومت وابسته به پلاسمید، غربالگری منظم ایزوله‌های سودوموناس آئروژینوزا برای شناسایی ژن‌های PMQR ضروری است تا از گسترش سویه‌های مقاوم جلوگیری شود. انجام مطالعات آینده در زمینه مکانیزم‌های مولکولی و راهکارهای کاهش مقاومت توصیه می‌شود.

 
متن کامل [PDF 621 kb]   (42 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ميکروبيولوژي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb