دوره 34، شماره 239 - ( آذر 1403 )                   جلد 34 شماره 239 صفحات 87-81 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Haddadi K, Najafi S, Bagheri A. Prevalence and Correlates of Chronic Low Back Pain in Medical Students: Findings from Mazandaran University of Medical Sciences, 2022. J Mazandaran Univ Med Sci 2024; 34 (239) :81-87
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-20662-fa.html
حدادی کاوه، نجفی سجاد، باقری آروین. تعیین شیوع کمر درد مزمن و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سال 1401. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1403; 34 (239) :81-87

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-20662-fa.html


چکیده:   (131 مشاهده)
سابقه و هدف: کمردرد یک شکایت رایج در مراقبت‌های اولیه به ویژه در افراد شاغل می‌باشد. سال‌‌های ناتوانی ناشی از کمردرد در سطح جهان در حال افزایش است و اقدامات اساسی جهت مقابله با کمردرد، مستلزم آگاهی از میزان شیوع کمردرد و عوامل تاثیرگذار بر ابتلای به آن در جمعیت‌های مختلف است. دانشجویان پزشکی بهدلیل ماهیت کاری در معرض ابتلا به کمر درد قرار دارند. مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوع کمردرد مزمن و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، انجام پذیرفت.
مواد و روشها: مطالعه مقطعی حاضر بر روی 288 نفر از دانشجویان پزشکی (کارورزی و دستیاری) در بیمارستان امام خمینی(ره) ساری انجام شد. نمونه‌گیری به صورت تصادفی و بر اساس معیارهای ورود و خروج اانجام گرفت. ابزارهای گردآوری داده‌ها شامل پرسشنامه مشخصات فردی، پرسشنامه استاندارد ناتوانی رولند موریس (RMDQ)، پرسشنامه استاندارد اضطراب بک (BAI) و پرسشنامه فعالیت فیزیکی بینالمللی جهت بررسی فعالیت بدنی (IPAQ) بوده است. شدت درد با استفاده از مقیاس دیداری اندازهگیری شدت درد (VAS) ارزیابی شد. داده‌ها با استفاده از نرمافزار آماری SPSS نسخه 26 تجزیه وتحلیل شدند.
یافتهها: تعداد 207 نفر (71/9درصد) مبتلا به کمر‌ درد بودند. 138 نفر (47/9 درصد) ابتلا به کمر درد مزمن را گزارش کردند. میزان اضطراب، ناتوانی و شدت درد به‌صورت معنیداری در بیماران مبتلا به کمردرد مزمن نسبت به افرادی که کمر درد مزمن نداشتند، بیشتر بود. شانس ابتلا به کمردرد مزمن در افراد با سن بالاتر، در زنان، در افراد سیگاری و یا شاخص توده بدنی (BMI) بالا به‌طور معنیداری افزایش یافت.
استنتاج: کمر درد مزمن در بین دانشجویان پزشکی شایع بود و ارتباط قابل توجهی با سن، جنسیت زن، سیگار کشیدن و BMI بالاتر داشت. هم چنین وضعیت سلامت روانی و جسمی، با توجه به افزایش اضطراب، ناتوانی و شدت درد در بیمارن با کمردرد  تحت تاثیر قرار گرفته بود. این نتایج بر نیاز به مداخلات هدفمند برای پرداختن به کمر درد مزمن و عوامل کمک کننده آن در جمعیت دانشجویان پزشکی، با تمرکز بر راهبردهای پیشگیری و مدیریت برای بهبود رفاه کلی و عملکرد تحصیلی تاکید می کند.
 
متن کامل [PDF 477 kb]   (65 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: ارتوپدی،تروماتولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb