دوره 21، شماره 2 - ( ویژه نامه اسفند (شماره 2) 1390 )                   جلد 21 شماره 2 صفحات 202-193 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ahmadzadeh Amiri A, Taghipour M, Fereydouni M A, Sharifian Amiri R. An overview on ocular disturbances in patients with sarcoidosis . J Mazandaran Univ Med Sci 2012; 21 (2) :193-202
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-2087-fa.html
احمدزاده امیری احمد، تقی پور مهرداد، فریدونی محمد امین، شریفیان امیری رایکا. مروری بر اختلالات چشمی در بیماران مبتلا به بیماری سارکوئیدوز . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1390; 21 (2) :193-202

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-2087-fa.html

تعداد زیادی از بیماران مبتلا به بیماری سارکوئیدوز علائم مربوط به اختلالات ارگان های مختلف بدن را تجربه می کنند . مطالعات گوناگونی نشان داده اند که درگیری های چشمی شایع ترین تظاهرات خارج قفسه سینه ای این بیماری می باشند . اختلالات اصلی مرتبط با این بیماری شامل یووئیت قدامی و خلفی ، درگیری ملتحمه و ادم پاپیلاری می باشد . اگرچه تا کنون بیشترین توجه معطوف به عوارض وخیم این بیماری مانند موارد ذکر شده در سطر فوق بوده است ، اختلالاتی مانند گرانولوم های ملتحمه ، کاتاراکت ، هموراژی ، تورم دیسک اپتیک و پروپتوز نیز در پی ابتلا به سارکووئیدوز مشاهده شده اند . در این مقاله به مرور اجمالی اختلالات ذکر شده و سایر موارد محتمل پرداخته خواهد شد. لازم به ذکر است که بر اساس جستجوهای صورت گرفته در موتورهای جستجوگر مطالعه مشابهی در ایران یافت نشده است.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ايمونولوژي