دوره 21، شماره 1 - ( ویژه نامه اسفند (شماره 1) 1390 )                   جلد 21 شماره 1 صفحات 161-159 | برگشت به فهرست نسخه ها

Samarghandi M, Ahmadzadeh A, Yamini Y, Asgari G. Synthesis of Fe3O4 nanoparticlesand Its PerformanceStudy in the removal of hexavalent chromium from aqueous solutions. J Mazandaran Univ Med Sci 2012; 21 (1) :159-161
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-2090-fa.html
سمرقندی محمدرضا، احمدزاده عادل، یمینی یداله، یمینی یداله، عسگری قربان. سنتز نانو ذرات Fe3O4و بررسی عملکرد آن در حذف کروم شش ظرفیتی از محیط های آبی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1390; 21 (1) :159-161

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-2090-fa.html

سابقه و هدف: با توجه به نظریه توسعه پایدار، حفاظت از محیط زیست برای نسل‌های کنونی و آتی ضرورتی اجتناب‌ناپذیر محسوب می‌شود. کروم شش ظرفیتی از جمله آلاینده‌هایی است که موجب آسیب رساندن به محیط زیست آبی و به مخاطره افتادن سلامت انسان‌ها، حیوانات و گیاهان می‌شود. هدف از این مطالعه سنتز نانوذرات Fe3O4 و بررسی جذب کروم شش ظرفیتی بر روی نانوذرات سنتز شده به عنوان یک جاذب می‌باشد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی نانو ذرات به روش هم‌رسوبی شیمیایی سنتز و به عنوان جاذب جهت جذبکروم (VI) مورد بررسی قرار گرفت. جهت تعیین خصوصیات نانوذرات از روش‌های SEM، XRD، FTIR استفاده شد. تأثیر پارامترهای pH، غلظت اولیه کروم (VI)، زمان تماس و غلظت نانوذرات مورد مطالعه قرار گرفت. داده‌های حاصل با استفاده از مدل‌های ایزوترمی لانگمویر و فروندلیخ تشریح و جهت آنالیز داده‌ها از نرم‌افزار Excel استفاده شد. یافته‌ها: نتایج آزمایشات نشان داد که نانوذراتاز نظر خصوصیات در حد انتظار بودند و بهترین کارایی حذف در 2 =pH، زمان تماس min10، دوز جاذب 1 وغلظت اولیه کروم (VI) 50 به دست آمد. الگوی جذب کروم (VI) با مدل فروند لیخ انطباق بیش‌تری دارد و فرایند جذب از سینتیک درجه دوم کاذب پیروی می‌کند. استنتاج: روش سنتز هم‌رسوبی شیمیایی با توجه به مصرف انرژی کم و زمان کوتاه یک روش مناسب بوده و نانو ذرات Fe3O4 سنتز شده با این روش می‌توانند به عنوان یک گزینه مناسب جهت جذب کروم (VI) مورد استفاده قرار گیرند.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |