دوره 21، شماره 1 - ( ویژه نامه اسفند (شماره 1) 1390 )                   جلد 21 شماره 1 صفحات 176-164 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rostami R, Hamidi Kenari A, Mirzaieyan B, Rezaie kochaksaraie M. The Efficacy of Repeated Transcranial Magnetic Stimulation of the Brain (rTMS) on the Rate of Material Craving in Addicts of Methamphetaime (MA). J Mazandaran Univ Med Sci 2012; 21 (1) :164-176
رستمی رضا، حمیدی کناری ابوالحسن، میرزاییان بهرام، رضایی کوچک سرایی مسعود. تأثیر تحریک مکرر مغناطیسی از روی جمجمه (rTMS) بر میزان ولع مصرف مواد معتادان مصرف کننده مت آمفتامین (MA). مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1390; 21 (1) :164-176

سابقه و هدف: مت آمفتامین ماده محرک بسیار قوی می‌باشد که به شدت بر سیستم اعصاب مرکزی اثر می‌گذارد. اهمیت تجربه ولع مصرف در تداوم اعتیاد در پژوهش‌های بسیاری مورد تأیید قرار گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر تحریک مکرر مغناطیسی از روی جمجمه (rTMS) بر میزان ولع مصرف مواد در معتادان مصرف کننده مت آمفتامین (MA) می‌باشد. مواد و روش‌ها: در یک مطالعه نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل در بهار و تابستان 1390، بر روی 20 بیمار دارای ولع مصرف MA با روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب و به مدت 20 جلسه (30 دقیقه‌ای) تحت تحریک rTMS، بر روی ناحیه پشتی جانبی قشر پیش پیشانی نیمکره راست (فرکانس 10 هرتز) و نیمکره چپ (فرکانس 1 هرتز) قرار گرفتند. در پایان جلسه 20 ام و 5/1 ماه بعد از درمان آزمودنی‌ها به کمک پرسشنامه سنجش ولع مصرف مواد (DDQ) پیش از شروع درمان، مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده‌ها به کمک نرم‌افزار SPSS 18 و با روش آماری تحلیل کوواریانس تحلیل شدند. یافته‌ها: تحریک مکرر مغناطیسی از روی جمجمه(rTMS) به طور معنی‌داری سبب کاهش ولع مصرف مواد در معتادان مصرف کننده MA گردید و این تغییرات تا 5/1 ماه پس از درمان ادامه داشته است. استنتاج: مجموع یافته‌ها حاکی از تأثیر مثبت rTMS بر کاهش ولع مصرف مواد بوده است، لذا پیشنهاد می‌شود این شیوه درمان، به عنوان بخشی از برنامه‌های درمانی سوء مصرف کنندگان مواد قرار گیرد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: آموزش بهداشت