دوره 21، شماره 1 - ( ویژه نامه اسفند (شماره 1) 1390 )                   جلد 21 شماره 1 صفحات 242-240 | برگشت به فهرست نسخه ها

Motevalli Haghi S M, Najm M, Fakhar M, Gholami S, MotevalliHaghi S. Prevalence of Enterobius vermicularis infection among kindergartens of Sari and Babol cities during 2011. J Mazandaran Univ Med Sci 2012; 21 (1) :240-242
متولی حقی سید موسی، نجم مهدی، فخار مهدی، غلامی شیرزاد، متولی حقی سید فرزاد. شیوع بیماری انتروبیوزیس در مهد کودک های استان مازندران. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1390; 21 (1) :240-242

سابقه و هدف: اننروبیوس ورمیکولاریس (اکسیور) از شایع‌ترین عفونت انگلی کرمی روده‌ای در کودکان می باشد این مطالعه با هدف بررسی شیوع عفونت انتروبیوزیس در کودکان مهدکودک‌های شهرهای بابل و ساری در سال 1390 انجام شد. مواد و روش‌ها: این مطالعه توصیفی- مقطعی نمونه‌گیری روش چسب اسکاچ و 800 کودک با محدوده سنی یک تا شش سال، از 18 مهدکودک شهر بابل و ساری در سال 1390 انجام شد. سپس نمونه‌های تهیه شده با میکروسکوپ نوری مورد بررسی قرار گرفت. داده‌های حاصل، در پرسشنامه ثبت و با استفاده از نرم‌افزار SPSS و آزمون آماری کای دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته‌ها: از 800 کودک مهدکودک‌های بابل و ساری، 387 (3/48 درصد) مذکر و 413 نفر (6/51 درصد) مؤنث بودند میزان آلودگی به انگل در افراد مورد بررسی 59 نفر3/7 درصد مشاهده شد. از این تعداد، 33 نفر (1/4 درصد) پسر و 26 نفر (2/3 درصد) دختر بودند آلوده بیش‌ترین میزان آلودگی در کودکان با محدوده سنی زیر 3 سال گزارش شد. میزان آلودگی در میان کودکانی که والدین آن‌ها تحصیلات دانشگاهی داشتند بیش‌تر از سایر گروه‌ها ( 3/54 درصد) مشاهده شد (05/0 < P). استنتاج: با توجه به اهمیت پزشکی و بهداشتی به خصوص در کودکان مهدکودک‌ها، ارتقاء سطح بهداشتی می‌تواند در کاهش عفونت و عوارض انگلی مؤثر باشد. بنابراین انجام آزمایش انگل شناسی دوره‌ای و توجه به بهداشت فردی و عمومی در این مراکز ضروری به نظر می‌رسد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |