دوره 17، شماره 58 - ( خرداد 1386 )                   جلد 17 شماره 58 صفحات 42-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

Parish M, Mahmoodpoor A, Gharahdaghi N, Sanaie S. The Comparison of Priming with Pancrunium and Atracurium in the Speed of Providing Adequate Neuromuscular Blockade for Tracheal Intubating. J Mazandaran Univ Med Sci 2007; 17 (58) :37-42
پریش مسعود، محمودپور عطا، قره داغی نادر، سنایی سروین. بررسی مقایسه ای استفاده از دوز اولیه (Priming Dose ) پانکرونیوم و آتراکوریوم از نظر زمان ایجاد شلی کافی برای لوله گزاری تراشه. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1386; 17 (58) :37-42

سابقه و هدف: شل کننده های عضلانی امروزه به عنوان یکی از داروهای اساسی جهت فراهم آوردن شرایط مناسب لوله گزاری تراشه و جراحی می باشند. با توجه به این که در اکثر شرایط، نیاز به لوله گذاری تراشه در زمان کوتاه می باشد و اکثرا شل کننده های غیر قطبی موجود دارای شروع اثر نسبتا طولانی هستند، در این مطالعه تکنیک مقادیر اولیه (Priming) در مورد داروی آتراکوریوم و پانکرونیوم جهت ایجاد شلی سریع و مطلوب در هنگام لوله گذاری تراشه مقایسه شد.
مواد و روش ها: 65 بیمار با کلاس یک ASA در این مطالعه آینده نگر وارد شدند و به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. در گروه "الف" پانکرونیوم و در گـروه "ب" آترکوریوم تجویـز شـد. در ابتـدا مقادیـر اولیـه (Priming) بـه صورت 20 درصد مقدار کلی شل کننده تزریق شد. با دستگاه محرک عصبی محیطی، قدرت کشش عضلانی (Twitch) ثبت شد و با از بین رفتن بیش از 80 درصد قدرت کشش عضلانی لوله گذاری انجام شد. زمان از بین رفتن کامل کشش عضلانی نیز ثبت شد.
یافته ها: متوسط زمان تزریق مقادیر اولیه شل کننده تا زمان لوله گذاری در گروه پانکرونیوم 94.47 ثانیه و در گروه آتراکوریم 142.9 ثانیه بود که با همدیگر اختلاف معنی داری داشتند (P<0.01). اگر جهت لوله گذاری تراشه تا زمان از بین رفتن پاسخ کشش عضلانی صبر شود، باز هم زمان مربوط به پانکرونیوم به طور قابل توجهی کوتاه تر از آتراکوریوم خواهد بود (P<0.01).
استنتاج: در تکنیک Priming، با پانکرونیوم زمان لوله گذاری تراشه به طور قابل توجهی کوتاه تر از آتراکوریوم می باشد. بنابـراین در صورت نیـاز به شلی سریـع تر و با توجـه به شرایط بیمار، پانکرونیوم شل کننده بهتـری از آتراکوریـوم می باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |