دوره 34، شماره 239 - ( آذر 1403 )                   جلد 34 شماره 239 صفحات 73-66 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zamanzadeh1 M, Dabaghzadeh A, Mollaei M, Mohammadi M, Hoshyari N, Fendereski A et al . Prevalence of Hyposalivation and Xerostomia in Pediatric Asthma Patients. J Mazandaran Univ Med Sci 2024; 34 (239) :66-73
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-21167-fa.html
زمان‌ زاده مریم، دباغ زاده عباس، ملایی ملیکا، محمدی محمدجواد، هوشیاری نرجس، فندرسکی افسانه و همکاران.. شیوع هایپوسالیویشن و خشکی دهان در کودکان مبتلا به آسم. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1403; 34 (239) :66-73

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-21167-fa.html


چکیده:   (116 مشاهده)
سابقه و هدف: ارتباط آسم با شرایط دهان و دندان مانند پوسیدگی، سایش دندان، بیماریهای پریودنتال و تغییرات مخاط دهان موضوع بحث در بین دندانپزشکان بوده است. لذا این مطالعه با هدف بررسی تعیین شیوع هایپوسالیویشن و خشکی دهان در کودکان 3 تا 12 ساله مبتلا به آسم مراجعهکننده به بیمارستان بوعلی سینا در شهر ساری، استان مازندران،ایران، در سال 1402 انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه اپیدمیولوژیک توصیفی- تحلیلی بر روی کودکان مبتلا به آسم در بیمارستان بوعلی سینا ساری انجام شد. درجه آسم هر بیمار، طول مدت ابتلا به آسم و داروهای مصرفی پس از مصاحبه و کسب اطلاعات ذکر شده، در پرسشنامه بیمار ثبت شد. میزان جریان بزاق غیر تحریکی با استفاده از روش وزنسنجی مورد بررسی قرار گرفت. برای مقایسه دادهها از ضریب همبستگی اسپیرمن و آزمونهای من ویتنی، کروسکال والیس و کای دو استفاده شد. دادهها مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. سطح معنیداری 05/0 در نظر گرفته شد.
یافتهها: در این مطالعه 66 کودک (32 پسر و 34 دختر) شرکت کردند. هایپوسالیویشن در 33.3 درصد از کودکان (22 از 66)، و خشکی دهان در 42.4 درصد (28 از 66) از آنان دیده شد. ارتباط آماری معنی داری بین جنسیت و هایپوسالیویشن یافت شد و پسران بیشتر از دختران تحت تأثیر قرار گرفتند (05/0>P). علاوه بر این، خشکی دهان به طور قابل توجهی در کودکان مبتلا به هایپوسالیویشن بیشتر بود (0/001>P). شانس خشکی دهان در بیماران با هایپوسالیویشن حدود 16 برابر سایر بیماران بود (16/35= Odds Ratio، 0/001=P).
استنتاج: این مطالعه شیوع بیشتر کاهش بزاق در پسران را در مقایسه با دختران نشان می دهد، اگرچه هیچ ارتباط معنی داری بین جنسیت و وجود خشکی دهان یافت نشد. ارتباط قوی و معنی دار آماری بین کاهش بزاق و خشکی دهان از طریق تجزیه و تحلیل رگرسیون لجستیک چندگانه تایید شد. این یافته ها نشان می دهد که کودکان مبتلا به کاهش بزاق در معرض خطر قابل توجهی برای تجربه خشکی دهان قرار دارند و این امر بر نیاز به تشخیص و مدیریت زودهنگام در بیماران مبتلا به آسم کودکان تاکید می کند.
 
واژه‌های کلیدی: هایپوسالیویشن، زروستومی، کودکان، آسم
متن کامل [PDF 729 kb]   (50 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: دندانپزشکی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb