Gharibpour F, Khoramrooz S S, Mirsalehian A, Emaneini M, Jabalameli F, Darban-Sarokhalil D, et al . Isolation and Detection of Alloiococcus Otitidis in Children with Otitis Media with Effusion Using Culture and PCR Methods. J Mazandaran Univ Med Sci 2013; 23 (100) :52-60
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-2175-fa.html
غریب پور فرزانه، خرم روز سید سجاد، میرصالحیان اکبر، ایمان عینی محمد، جبل عاملی فرشته، دربان ساروخلیل داود، و همکاران.. جداسازی و شناسایی آلویوکوکوس اوتیتیدیس در کودکان مبتلا به عفونت گوش میانی همراه با ترشحات با روش کشت و PCR. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1392; 23 (100) :52-60
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-2175-fa.html
چکیده: (14089 مشاهده)
التهاب گوش میانی همراه با ترشحات Otitis media with effusion (OME) یکی از مهمترین بیماریهای دوران کودکی است. از آنجا که آلویوکوکوس اوتیتیدیس به عنوان یکی از عوامل باکتریایی این عفونت، به علت سخت رشد بودن به میزان کمی شناسایی شده است. هدف از این مطالعه بررسی میزان شیوع این باکتری کودکان مبتلا به (OME) با روش کشت و PCR بود.
مواد و روشها: 65 نمونه کلینیکی ترشحات گوش میانی از 50 کودک مبتلا به عفونت گوش میانی همراه با ترشحات (OME) جمع آوری شد. نمونه ترشحات گوش میانی در اتاق عمل توسط پزشک متخصص جمعآوری و سپس بخشی از نمونهها درآزمایشگاه در محیط کشت جهت رشد باکتریها تلقیح و بر روی بخشی دیگر از نمونهها واکنش زنجیره ای پلیمراز PCR انجام شد. باکتریهای جداشده نیز از لحاظ الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی بررسی شدند.
یافتهها: از50 بیمار مبتلا به OME، 45 نفر پسر و 5 نفر دختر بودند. آلویوکوکوس اوتیتیدیس با روش کشت در 15 مورد (07/23 درصد) و با روش PCR در 26 مورد(40 درصد) از 65 نمونه ترشحات گوش میانی شناسایی شد. الگوی حساسیت آنتیبیوتیکی نشان داد که تمام ایزوله ها به آموکسی سیلین، آموکسی سیلین/ کلاونات، حساس هستند در حالیکه اغلب ایزوله ها (6/86 درصد) به ماکرولیدها مثل اریترومایسین و آزیترومایسین مقاوم بودند.
استنتاج: آلویوکوکوس اوتیتیدیس یکی از عوامل مهم باکتریایی جدا شده از ترشحات گوش میانی در ایران است و با توجه به الگوی حساسیت میکروبی میتوان پیشنهاد کرد که آموکسی سیلین و آموکسی سیلین/ کلاولانات در درمان مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین روش PCR در مقایسه با کشت حساسیت بالاتر در شناسایی باکتری دارد.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
عفونی کودکان