دوره 35، شماره 250 - ( آبان 1404 )                   جلد 35 شماره 250 صفحات 184-174 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mazloomi N, Salehifar E, Karimzadeh L, Esfahanizadeh M, Ghezelsofla H, Khaleghi F et al . Policy Brief: Mechanisms and Guidelines for the Proper Management of Pesticide and Herbicide Use to Enhance the Health of Strategic Agricultural Products in Mazandaran Province. J Mazandaran Univ Med Sci 2025; 35 (250) :174-184
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-21815-fa.html
مظلومی نرگس، صالحی فر ابراهیم، کریم زاده لاله، اصفهانی زاده محمدحسین، قزل سفلی هاشم، خالقی فاطمه و همکاران.. ساز وکارها و دستورالعمل‎های لازم در راستای مدیریت صحیح استفاده از سموم و آفت کش ها با هدف ارتقای سلامت محصولات استراتژیک کشاورزی در استان مازندران، خلاصه سیاستی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1404; 35 (250) :174-184

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-21815-fa.html


چکیده:   (25 مشاهده)
از آنجاییکه افزایش نیاز جهانی به غذا به دلیل افزایش جمعیت میتواند ایمنی و امنیت غذایی را به خطر بیندازد، تامین غذای کافی و سالم، همواره یک نگرانی رو به رشد در سراسر جهان به شمار می‎رود. با‎ وجود استفاده اجتناب ناپذیر از آفتکشها برای بهبود تولیدات کشاورزی، آفتها، همچنان یکی از عوامل آسیبرسان به محصولات کشاورزی و تهدیدی برای امنیت غذایی به شمار میروند. در راستای استفاده صحیح از سموم و آفتکشها، هدف این مقاله ساز وکارها و دستورالعملهای لازم در راستای مدیریت صحیح استفاده از سموم و آفت کش ها با هدف ارتقای سلامت محصولات کشاورزی در استان مازندران به ویژه محصولات استراتژیک (برنج و پرتقال) میباشد تا میزان مصرف سموم در محصولات کشاورزی را کنترل و خطر بالقوه آن‌ها از جمله بیماریهای ناشی از مصرف سموم و آفت کش ها را به حداقل رساند. معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران با مشارکت مرکز تحقیقات سلامت فرآوردههای گیاهی و دامی دانشگاه علوم پزشکی مازندران به ساماندهی میزان مصرف سموم شیمیایی در محصولات کشاورزی استان به ویژه محصولات استراتژیک (برنج و پرتقال) پرداخته و میزان مصرف سموم در محصولات کشاورزی را کنترل و خطر بالقوه آن‌ها را به حداقل رسانید. با توجه به تاکید بر کاهش مصرف آفت‌کش‌ها و جایگزینی آن‌ها با روش مدیریت کشت کنترل شده همچنان هدف این پژوهش و متصدیان امور بر این می‌باشد که در مراحل بعدی با آموزش و حمایت از کشاورز،کشت را به سوی کشت کنترل شده سوق دهند تا گام بلندتری در سلامت انسان، حفظ محیط زیست، کاهش هزینه‌های مربوط به استفاده از آفت‌کش‌ها و نیز کاهش بیماریهای ناشی از مصرف سموم و آفتکشها برداشته شود.
 
متن کامل [PDF 442 kb]   (15 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: سیاست گذاری و مدیریت

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb