Mazloomi N, Salehifar E, Karimzadeh L, Esfahanizadeh M, Ghezelsofla H, Khaleghi F et al . Policy Brief: Mechanisms and Guidelines for the Proper Management of Pesticide and Herbicide Use to Enhance the Health of Strategic Agricultural Products in Mazandaran Province. J Mazandaran Univ Med Sci 2025; 35 (250) :174-184
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-21815-fa.html
مظلومی نرگس، صالحی فر ابراهیم، کریم زاده لاله، اصفهانی زاده محمدحسین، قزل سفلی هاشم، خالقی فاطمه و همکاران.. ساز وکارها و دستورالعملهای لازم در راستای مدیریت صحیح استفاده از سموم و آفت کش ها با هدف ارتقای سلامت محصولات استراتژیک کشاورزی در استان مازندران، خلاصه سیاستی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1404; 35 (250) :174-184
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-21815-fa.html
چکیده: (25 مشاهده)
از آنجاییکه افزایش نیاز جهانی به غذا به دلیل افزایش جمعیت میتواند ایمنی و امنیت غذایی را به خطر بیندازد، تامین غذای کافی و سالم، همواره یک نگرانی رو به رشد در سراسر جهان به شمار میرود. با وجود استفاده اجتناب ناپذیر از آفتکشها برای بهبود تولیدات کشاورزی، آفتها، همچنان یکی از عوامل آسیبرسان به محصولات کشاورزی و تهدیدی برای امنیت غذایی به شمار میروند. در راستای استفاده صحیح از سموم و آفتکشها، هدف این مقاله ساز وکارها و دستورالعملهای لازم در راستای مدیریت صحیح استفاده از سموم و آفت کش ها با هدف ارتقای سلامت محصولات کشاورزی در استان مازندران به ویژه محصولات استراتژیک (برنج و پرتقال) میباشد تا میزان مصرف سموم در محصولات کشاورزی را کنترل و خطر بالقوه آنها از جمله بیماریهای ناشی از مصرف سموم و آفت کش ها را به حداقل رساند. معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران با مشارکت مرکز تحقیقات سلامت فرآوردههای گیاهی و دامی دانشگاه علوم پزشکی مازندران به ساماندهی میزان مصرف سموم شیمیایی در محصولات کشاورزی استان به ویژه محصولات استراتژیک (برنج و پرتقال) پرداخته و میزان مصرف سموم در محصولات کشاورزی را کنترل و خطر بالقوه آنها را به حداقل رسانید. با توجه به تاکید بر کاهش مصرف آفتکشها و جایگزینی آنها با روش مدیریت کشت کنترل شده همچنان هدف این پژوهش و متصدیان امور بر این میباشد که در مراحل بعدی با آموزش و حمایت از کشاورز،کشت را به سوی کشت کنترل شده سوق دهند تا گام بلندتری در سلامت انسان، حفظ محیط زیست، کاهش هزینههای مربوط به استفاده از آفتکشها و نیز کاهش بیماریهای ناشی از مصرف سموم و آفتکشها برداشته شود.