دوره 17، شماره 58 - ( خرداد 1386 )                   جلد 17 شماره 58 صفحات 116-109 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmady M, Nasiri E, Emady S, Mohammad Poor R. Assessment of Knowledge Attitude and Practice of Trainees on Neonatal Resuscitation in the Healthcare Center Affiliated to the University of Medical Science of Mazandaran .. J Mazandaran Univ Med Sci 2007; 17 (58) :109-116
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-219-fa.html
احمدی محترم، نصیری ابراهیم، عمادی سیدعبداله، محمدپور تهمتن رضاعلی. بررسی میزان آگاهی، نگرش و عملکرد آموزش گیرندگان احیا نوزاد در مراکز بهداشتی - درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1386; 17 (58) :109-116

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-219-fa.html


چکیده:   (11660 مشاهده)
سابقه و هدف: هر ساله بیش از پنج میلیون نوزاد در سراسر دنیا می میرند که 19 درصد این مرگ ها به علت خفگی (Asphyxia) هنگام تولد است در استان های کشور ما، برای کاهش این مرگ و میر و اجرای احیا علمی و صحیح، آموزش هایی در زمینه احیا نوزادان به اجرا در آمد. لذا این مطالعه به منظور تعیین میزان آگاهی، نگرش و عملکرد،آموزش گیرندگان احیا نوزاد در بیمارستان های دولتی تحت پوشش در سال 84 انجام شد.
مواد و روش ها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی - مقطعی بوده و جامعه مورد مطالعه ما کلیه آموزش گیرندگان احیا نوزاد بوده است که مستقیما با آسفیکسی زمان تولد نوزاد ارتباط داشتند لذا به تعداد 137 نمونه مورد مطالعه قرار گرفتند؛ که ارتباط مستقیم شغلی با نوزادان و آسفیکسی زمان تولد داشتند و حداقل یکسال قبل از انجام بررسی، دوره آموزشی احیا نوزادان را به شکل کارگاه سه روزه گذرانده بودند. ابزار بررسی، پرسشنامه بود که در سه حیطه آگاهی، نگرش و عملکرد تدوین شد و برای سنجش عملکرد از مولاژ استفاده گردید.
یافته ها: این بررسی مشخص نمود که بیش ترین نمونه ها ماما (62.8 درصد) و زن (89.8 درصد) بوده اند. نتایج نشان داد 5/44 درصد افراد آگاهی خوب و 11.7 درصد آگاهی بسیار خوبی از احیا نوزاد داشتند. بیش ترین آگاهی، مربوط به زمان فشردن قفسه (93.4 درصد) و روش تحریک تنفسی (89.1 درصد) بوده است و جمعا 96.34 درصد افراد نگرش بسیار خوب و خوبی نسبت به احیا نوزاد داشتند. همچنین یافته ها نشان داد که تنها 38.4 درصد افراد مورد بررسی از عملکـرد خوبـی برخوردار بودند و نگرش آن ها از نظر جنس، تفـاوت معنــی داری داشت (p>0.001) و عملکردشان نیز با شغل، تفاوت معنی داری را نشان داد (P<0.017). همچنین در بررسی ارتباط عملکرد با سن و سابقه کاری، رابطه معکوسی مشاهده شد که به ترتیب r=-0.25 و r=-0.26 بوده است.
استنتاج: اطلاعات به دست آمده نشان داد که میزان آگاهی و عملکرد افراد مورد مطالعه، متوسط، اما نگرش آن ها نسبت به احیاء نوزاد، خوب بوده است. لذا با توجه به نگرش مثبت افراد باید در جهت افزایش آگاهی و عملکرد آموزش گیرندگان مداخله نمود.
واژه‌های کلیدی: احیا نوزادان، آسفیکسی
متن کامل [PDF 238 kb]   (2996 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb