دوره 23، شماره 100 - ( اردیبهشت 1392 )                   جلد 23 شماره 100 صفحات 82-74 | برگشت به فهرست نسخه ها

Eslami R, Gharakhanlou R, Mowla S J, Rajabi H. Effect of One Session Resistance Exercise on mRNA Expression of NT4/5 and P75 Proteins in Slow and Fast Skeletal Muscles of Wistar Rats. J Mazandaran Univ Med Sci 2013; 23 (100) :74-82
اسلامی رسول، قراخانلو رضا، مولا سید جواد، رجبی حمید. بررسی تاثیر یک جلسه فعالیت مقاومتی بر بیان ژن های NT-4/5 و p75 در عضلات سریع و آهسته موش های صحرایی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1392; 23 (100) :74-82

سابقه و هدف:‌ بیان وابسته به فعالیت نوروتروفین‌ها در عضله اسکلتی به خوبی روشن نشده است. بنابراین، هدف از تحقیق حاضر بررسی تأثیر یک جلسه فعالیت مقاومتی بر بیان ژن‌های NT-4/5 و p75 در عضلات تند و کند موش‌های صحرایی بود. مواد و روش‌ها: در این تحقیق، 16 موش نر ویستار (10 هفته سن) در دمای اتاق و تحت چرخه 12 ساعته روشنایی/ تاریکی و با در دسترس بودن آب و غذا نگهداری و به طور تصادفی در دو گروه 8 تایی (فعالیت مقاومتی (T) و کنترل (C) قرار گرفتند. فعالیت مقاومتی شامل بالا رفتن از یک نردبان 1 متری همراه با وزنه‌های بسته شده به دم حیوانات بود. برای اندازه‌گیری بیان ژن‌های NT-4/5 و P75 از روش Quantitative Real time RT-PCR استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم افزار SPSS و روش آماری t-test استفاده شد، همچنین سطح معنی‌داری 05/0p≤ در نظر گرفته شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد که یک جلسه فعالیت مقاومتی باعث کاهش معنی‌داری در بیان ژن NT-4/5 در عضله نعلی شد (003/0=p)، در حالی که، چنین تأثیری در عضله خم‌کننده بلند انگشتان دیده نشد (743/0=p). همچنین، داده‌ها نشان داد که یک جلسه فعالیت مقاومتی باعث افزایش بیان ژن p75 در عضله نعلی شد (043/0=p)، اما تأثیری بر بیان ژن p75 در عضله خم‌کننده بلند انگشتان نداشت (417/0=p). استنتاج: می‌توان بیان کرد که یک جلسه فعالیت مقاومتی توانست مقادیر mRNA NT-4/5 و P75 را در عضله نعلی دچار تغییر کند. این تغییرات نشان دهنده این موضوع است که احتمالاً برای تحقق سازگاری‌های ناشی از مدل فعالیت مقاومتی، رهایش این مجموعه نوروتروفینی در عضله اسکلتی نقش مهمی را ایفا می‌کند.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: فيزيولوژي