دوره 17، شماره 59 - ( مرداد 1386 )                   جلد 17 شماره 59 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Daneshmand R, Mazinani R, Fadai F. The Effect of Risperidone on Cognitive Symptoms of Schizophrenia : A Comparison with Haloperidol. J Mazandaran Univ Med Sci 2007; 17 (59) :1-10
دانشمند رضا، مزینانی ربابه، فدایی فربد. مقایسه تاثیر ریسپریدون و هالوپریدول بر نشانه های شناختی اسکیزوفرنیا. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1386; 17 (59) :1-10

سابقه و هدف: پژوهش های متعدد نشان داده است که داروهای ضد روانپریشی جدید نشانه های شناختی اسکیزوفرنیا را بیش از داروهای ضد روانپریشی نسل اول تخفیف می دهند. از آنجا که تاکنون پژوهشی که این تاثیرات را در مردم ایران بررسی نماید، وجود نداشت. این پژوهش با هدف مقایسه تاثیر ریسپریدون و هالوپریدول ساخت ایران را بر کاهش نشانه های شناختی بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا انجام شد.
مواد و روش ها: در یک کارآزمایی بالینی 66 بیمار مبتلا به اسکیزوفرنیا، مطابق ملاک های DSM-IV-TR، که در مرکز روانپزشکی رازی تهران بستری شده بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند. پس از دوره دو هفته ای قطع دارو بیماران به طور تصادفی در دو گروه تحت درمان با هالوپریدول و ریسپریدون قرار گرفتند و در طی دوره 8 هفته ای درمان آزمون های پایه ای و هفتگی MMSE برای آنها انجام شد.
یافته ها: هر دو دارو باعث بهبود نشانه های شناختی این بیماران شد و سیر بهبود نیز در هر دو گروه از هفته دوم درمان شروع شده تفاوت معنی داری بین آنها وجود نداشت (P<0.05).
استنتاج: یافته های متعدد پژوهشگران غربی که برتری ریسپریدون را بر هالوپریدول در بهبود نشان های شناختی بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا نشان می دهند، در این مطالعه تایید نشد بر اساس این پژوهش انتخاب بین ریسپریدون و هالوپریدول در درمان بیماران می تواند با توجه به معیارهایی دیگر نظیر نیمرخ عوارض جانبی آنها و ... صورت گیرد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |