Zakaryaee M, Sefatian S, Saeedi A, Nasrolahzadeh Saravi H, Adel M. Microbiological quality of some swimming water in the Caspian Sea in Mazandaran province beaches, Iran. J Mazandaran Univ Med Sci 2013; 22 (2) :159-163
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-2295-fa.html
زکریایی مریم، صفاتیان شهلا، سعیدی علی اصغر، نصرالله زاده ساروی حسن، عادل میلاد. بررسی کیفیت میکروبی برخی از شناگاههای دریای خزر در سواحل استان مازندران. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1391; 22 (2) :159-163
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-2295-fa.html
چکیده: (10216 مشاهده)
سابقه و هدف: شهرهای شمالی حوضه جنوبی دریای خزر به ویژه استان مازندران و شناگاههای ساحلی این حوضه به طور پیوسته در معرض آلودگیهای میکروبی قرار دارند. هدف از این تحقیق، بررسی میزان آلودگی میکروبی آب شناگاههای دریای خزر در سواحل استان مازندران بود.
مواد و روشها: به منظور بررسی وضعیت میکروبی شناگاههای ساحلی در استان مازندران از آب 5 ایستگاه (فریدونکنار، بابلسر 1، بابلسر 2، جویبار و ساری) طی ماههای فروردین تا اسفند سال 1389 نمونهبرداری صورت گرفت و میانگین تعداد باکتریهای هوازی، کلیفرم کل، استرپتوکوک مدفوعی و اشریشیاکلی با روشهای استاندارد تعیین شد.
یافتهها: میانگین تعداد باکتریهای هوازی در فصل زمستان در ایستگاه جویبار با 187 عدد در میلیلیتر آب دریا کمترین میزان و در ٍفصل پاییز در ایستگاه ساری با 5800 عدد در میلیلیتر آب دریا بیشترین میزان را به خود اختصاص داد. کمترین میانگین تعداد کلیفرم کل در زمستان از ایستگاه جویبار کمتر از 10 عدد و بیشترین آن در فصل پاییز در ایستگاه ساری با 2700 عدد در میلیلیتر آب دریا به دست آمد. کمترین میانگین اشریشیاکلی در زمستان در ایستگاه جویبار کمتر از 10 عدد و بیشترین میزان در پاییز در ایستگاه ساری 1600 عدد در میلیلیتر آب دریا بود.
استنتاج: بررسیها نشان دهنده آلودگی در کلیه مناطق ساحلی استان مازندران میباشد. مطالعه حاضر نشان دهنده آن است که آب سواحل مورد بررسی در استان مازندران از نظر میکروبهای شاخص، آلوده هستند و به عنوان یک عامل تهدید کننده سلامتی برای شناگران و گردشگران محسوب میگردد.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
بهداشت محیط زیست