دوره 17، شماره 59 - ( مرداد 1386 )                   جلد 17 شماره 59 صفحات 50-42 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghiasi F, Nourbakhsh M, Maroofi N. Analysis of Lumbar Spine and Hip Pattern Motion While Stoop Lifting in Subjects with and Without a History of Low Back Pain. J Mazandaran Univ Med Sci 2007; 17 (59) :42-50
غیاثی فاطمه، نوربخش محمدرضا، معروفی نادر. بررسی ریتم حرکتی ستون فقرات کمری و مفصل ران در بلند کردن بار با شیوه خمیده در افراد سالم و با سابقه کمردرد. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1386; 17 (59) :42-50

سابقه و هدف: اعمال بار و وجود پاتولوژی مانند کمر درد کاینماتیک (Kinematic) حرکت و الگوی حرکت را تغییر می دهد. بنابراین، هدف این مطالعه مقایسه ارتباط و همکاری مفصل ران و ستون فقرات کمری در افراد با و بدون داشتن سابقه کمردرد می باشد.
مواد و روش ها: این کارآزمایی بالینی در تهران انجام شد. 50 شخص در یکی از دو گروه مبتلا به کمر درد و کنترل قرار گرفتند. برای اندازه گیری مقدار حرکت ستون فقرات کمری و مفصل ران در طی بلند کردن بار به شیوه خمیده از سیستم تحلیل حرکت سه بعدی استفاده شد. هر شخص بار را با و بدون وزنه با شیوه خمیده بلند می کرد. تحلیل اطلاعات توسط آزمون های آماری t مستقل و آزمون داده های مکرر انجام شد.
یافته ها: نتایج نشان داد تفاوت معنی داری در الگوی حرکتی بین بیماران مبتلا به کمردرد و افراد سالم وجود دارد (P<0.05). افراد با سابقه کمر درد تمایل بیش تری به استفاده از ستون فقرات کمری در مقایسه با افراد سالم دارند.
استنتاج: با توجه به یافته ها داشتن سابقه کمردرد می تواند در تغییر الگوی حرکتی ستون فقرات کمری و مفصل ران موثر باشد. ممکن است تغییر در الگوی حرکتی دلیلی برای کمردرد و یا عود مجدد آن باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |